Hardlopen is heerlijk, maar wie echt calorieën wilt verbranden moet meer doen dan rondjes om de vijver lopen. Volgens Adam Rosante, Crossfit Trainer, zijn dit 10 oefeningen die meer effect hebben op het verbranden van calorieën dan hardlopen.

1. Boksen

Een goede sessie sparren is een zeer intensieve oefening waarbij het hele lichaam flink moet werken.

2. Klimmen

Klimmen is niet alleen een geweldige oefening voor het trainen van je core en flexibiliteit, maar de continue spanning op je spieren zorgt voor een hoge verbranding.

3. Dansen

We hebben het niet over de ‘Macarena’, maar over een intensieve dans zoals salsa. Een pluspunt aan deze hardloopvervanger is dat je hier ook vrouwen mee kan scoren. Winnings!

4. Circuit training/ Crossfit

Gewichtheffen bouwt spieren op en verbrand een hoop calorieën. Het verhoogt ook je stofwisseling dat zorgt voor het afterburn effect. Circuit training is het hele pakket van cardio en gewichtheffen.

Man man training verbanden 12

5. Schaatsen

Met de winter in het verschiet is schaatsen de perfecte oefening. Bind de schaatsen onder je voeten en maak een flink aantal rondjes.

6. Burpees

Bij veel mensen geen favoriet, maar wie even doorbijt zal merken dat deze oefening de gewenste resultaten geeft. Het vraagt om veel explosieve kracht en uithoudingsvermogen.

7. Roeien

Bijna iedere sportschool beschikt over een roeimachine, een apparaat die iedereen zou moeten gebruiken. Deze oefening is namelijk goed voor het trainen van je hele lichaam terwijl er de nodige calorieën worden verbrand.

Man man training verbanden 1

8. Touwtje springen

Rocky deed het ook…

9. Jump Squats

Wie een sessie van 20 seconden jump squats, gevolgd door 10 seconden rust en dat tien minuten herhalen, zal niet alleen zijn benen trainen, maar ook calorieën verbranden.

10. Touw training

Er zijn honderd verschillende soorten van deze oefeningen, van golven, naar slams en alles daar tussenin. Zorg dat je voor meer dan 30 seconden deze oefening volhoudt in dezelfde intensiteit, en herhaal dit 5 keer.

Training man man calorie verbranden