De maand oktober belooft veel goeds op het gebied van films en series. Langverwachte films, hilarische komedies en films met grote namen staan allemaal op de planning van Netflix. Dit zijn de grootste verwachtingen voor aankomende maand.

El Camino: a Breaking Bad Movie

Fans van het legendarische Breaking Bad hoefden nadat de serie na 5 seizoenen stopte, niet lang te treuren. Er kwam immers een spin-off (Better Call Saul) die zes jaar voor de gebeurtenissen in het origineel afspeelt. Toch bleef de vraag overheersen wat er in het Breaking Bad-universum ná de seizoensfinale gebeurde.

Op die vraag krijgen we binnenkort eindelijk antwoord, als het aan regisseur en schrijver Vince Gilligan ligt. Hij dacht al langer na over een vervolg op Breaking Bad en wist acteur Aaron Paul te strikken om de rol van Jesse Pinkman weer op zich te nemen. Over het plot van de film is nog niet veel bekend. Wel weten we dat de recent ontsnapte Jesse naar vrijheid streeft terwijl hij in een klopjacht verwikkelt raakt met zijn achtervolgers en de politie. Het mysterie rondom het plot houdt ons al lange tijd in z’n greep. Het is dus maar goed dat de serie vanaf vrijdag de 11e op Netflix verschijnt.

El Camino breaking bad movie

Toon

Deze komedieserie van Nederlandse bodem is niet nieuw, maar verschijnt wel nu pas op Netflix. Dat zit als volgt. Joep Vermolen speelt hoofdpersoon Toon en is tevens één van de bedenkers van de serie. Vermolen dacht echter oorspronkelijk alleen dat de serie voor YouTube werd geproduceerd. Later begon KPN echter met het uitzenden van de seizoenen, en nu heeft Netflix de rechten opgekocht.

Van beginnende acteur wordt Vermolen straks dus opeens een beroemde ster: een loop van omstandigheden die toevallig sterk overeenkomt met het plot van Toon.

In de serie wordt Toon van de ene op de andere dag bekend, wanneer een liedje dat hij optreedt viral gaat. Samen met een vriendin verovert hij beetje bij beetje de muziekwereld, een proces wat zich perfect leent voor komische scenario’s. Ondanks dat seizoen 2 in 2017 al werd uitgezonden, staat het seizoen pas 18 oktober op Netflix.

Toon

The Laundromat

Grote namen als Meryl Streep, Gary Oldman (Sirius Black in Harry Potter) en Antonio Banderas schitteren samen in The Laundromat (wat wasserette betekent in het Engels). De film werpt een satirisch licht op het schandaal rondom de Panama Papers in 2015.

Dit schandaal ging over een gigantische hoeveelheid vertrouwelijke documenten die werden gelekt. Door het uitlekken van de papieren werd duidelijk dat er wereldwijd door de rijksten van de aarde aan belastingfraude en ontduiking wordt gedaan. Meryl Streep speelt Ellen Martin die zich na een vakantie steeds bewuster wordt van dit schandaal. In het achterhalen van de waarheid moet zij het opnemen tegen de rijke 1%.

De film wordt geregisseerd door Steven Soderbergh, wiens films je waarschijnlijk al kent. Hij was namelijk de regisseur van de Ocean’s-Trilogy. Of The Laundromat net zo vet wordt als Ocean’s 11, kan je vanaf vrijdag 18 oktober beoordelen.

the laundromat

The Silver Linings Playbook

In dit romantische drama staat Pat (Bradley Cooper) centraal. Pat heeft een bipolaire stoornis en is daarvoor opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis. Tijdens re-integratie in zijn familie en de samenleving, ontmoet hij Tiffany (Jennifer Lawrence), die hem belooft om zijn vrouw terug te winnen. Als wederdienst vraagt ze hem om samen met haar mee te doen aan een danscompetitie. Geleidelijk aan ontstaan er wederzijdse gevoelens.

Silver Linings Playbook was de eerste film sinds 2004 die werd genomineerd voor de Big Five, de vijf belangrijkste Oscars. De film won ze niet alle vijf, dat lukte slechts drie films in de geschiedenis.

Het grote succes van de film bleek reden voor een reünie: Cooper en Lawrence werkte na deze film wederom samen met regisseur David O’Russell voor American Hustle (die overigens óók voor de Big Five werd genomineerd). Reden dus om de film vanaf woensdag 16 oktober op Netflix te kijken.

silver linings playbook

Peaky Blinders

Hij mag niet ontbreken in deze lijst: het vijfde seizoen van Peaky Blinders. Nog een paar dagen geduld! De vete tussen de Blinders en de Billy Boys, hun geduchte tegenstanders, belooft vanaf 4 oktober een intense strijd te worden.

Peaky Blinders Netflix