Wat Netflix je me nou?

Dat lang niet alle content van Netflix evengoed geslaagd is, is natuurlijk voor niemand een geheim. Netflix is namelijk niet zo moeilijk in het aannamebeleid. Het nadeel van het feit dat de streamingsdienst zo’n beetje alles groen licht lijkt te geven, is dat je serie in een poel van nog allemaal andere films en series terecht komt. Voordeel is dat veel series die elders geen kans krijgen, dat bij Netflix wel krijgen. Bovendien is het zo dat titels die gemaakt zijn in opdracht van of opgekocht zijn door Netflix vaak profiteren van het wereldwijde bereik dat de online service te bieden heeft. De volgende titel die hieraan toegevoegd gaat worden, is de Nederlandse comedyserie Toon.

Toon

Misschien is het wel zo dat het Nederlands-Belgische Undercover deuren geopend heeft voor meer producties van eigen bodem. Hoe dan ook, Netflix heeft de rechten van de Nederlandse comedyserie Toon opgekocht. Het plan van de dienst is om de serie binnenkort beschikbaar te maken voor iedereen die Netflix heeft, wereldwijd. En dat is best wel gaaf nieuws. De hoofdrol in Toon wordt gespeeld door Joep Vermolen. Hij speelt een componist van reclamejingles die verder weinig ambitie heeft. Als hij een op een feestje een nummertje speelt en iemand dat op Youtube gooit, wordt Toon in één klap ineens razend populair. Maar zat hij daar nu wel helemaal op te wachten eigenlijk?

 

Binnenkort bij Netflix

Joep Vermolen speelt de hoofdrol, maar is ook een van de bedenkers van de show. Vermolen is zelf ook in voornaamste zin muzikant. Hij had aanvankelijk begrepen dat de serie voor Youtube gemaakt werd. Uiteindelijk werd Toon door KPN Presenteert uitgezonden. Critici waren lyrisch over de serie, maar toch wist het geen kijkers naar zich toe te trekken. Nadat ook een tweede seizoen niet veel aanrichtte, was het gedaan voor de comedyserie. Gastrollen waren er onder meer voor Katja Schuurman, Tygo Gernandt, Kim Feenstra, Gwen van Poorten en Chris Zeegers. Bij de streamingsdienst krijgt de show nu dus een tweede kans. Een releasedatum voor Toon op Netflix is nog niet bekend gemaakt.

Geniet tot die tijd van deze brute gevangenisfilm.