Nieuw op Netflix

Deze week gaan we alweer de maand augustus in. Week #31 loopt vanaf maandag 29 juli tot en met zondag 4 augustus. Terwijl het zomerweer vrolijk verder gaat en de temperaturen iets aangenamer worden, heeft Netflix weer het een en ander voor je klaar. Vooral op filmgebied is er veel te doen deze week. Perfect voor een rustige late avond na een zonovergoten dag. Groot nieuws deze week is een Netflix Original film waar behoorlijk wat grote namen in spelen. Ook staan er twee comedyfilms op de lijst en een western actie film. Maar er staat je ook een nieuw seizoen van een populaire Netflix serie te wachten. Hieronder vind je vijf vette titels om deze week rekening mee te houden.

The Other Guys

Will Ferrell en Mark Wahlberg zijn in deze actie-komedie The Other Guys, bepaald niet de sterren van het New Yorkse politiekorps. Terry Hoitz (Wahlberg) heeft geen goed woord voor zijn partner Allen Gamble (Ferrell) en is hem spuugzat. Terry is met Allen opgezadeld, nadat Terry bij een honkbalwedstrijd per ongeluk legendarische shortstop Derek Jeter in de arm heeft geschoten. De twee kunnen niet grotere tegenpolen zijn. Allen is klunzig, bepaald niet goed in zijn werk (zo lijkt het in ieder geval), Terry heeft nogal een kort lontje. Hilarisch zijn ook de scènes waarin Allen tot groot ongeloof van Terry zich totaal niet bewust is van het feit dat Allens vrouw Sheila, gespeeld door de prettige Eva Mendes, overduidelijk veel mooier blijkt te zijn dan Terry had verwacht. Vanaf dinsdag 30 juli.

 

Once Upon a Time in Mexico

Lang voordat Tarantino met Once Upon a Time in Hollywood kwam (Nederlandse release 15 augustus), maakte collega-regisseur en vriend Robert Rodriguez Once Upon a Time in Mexico, het laatste deel in zijn Mexico-trilogie. Het hoofdpersonage is El Mariachi,, gespeeld door Antonio Banderas. In deze film wordt El Mariachi benaderd door de gladde CIA-agent Sheldon Sands (Johnny Depp). Hij heeft El Mariachi nodig om een drugsbaas (Willem Dafoe) om te leggen, die een couppoging op de Mexicaanse president beraamt. Op hetzelfde moment moet El Mariachi ook de dood van zijn vrouw (Salma Hayek) wreken. Vanaf dinsdag 30 juli nieuw op Netflix.

 

The Red Sea Diving Resort

Niet de meest handige of makkelijk te onthouden titel, maar we zullen het ermee moeten doen. The Red Sea Diving Resort gaat de volgende film in een lange reeks Netflix Original films worden. Sinds films als Roma weten we dat die Original films zeker de moeite waard kunnen zijn. Gebaseerd op het waargebeurde Operation Brothers uit de jaren 80, refereert de titel aan een verlaten resort in Ehtiopië, dat door internationale agenten en lokale mensen gebruikt werd om vluchtelingen naar Israël te smokkelen. De operatie wordt geleid door Ari Levenson (Chris Evans) en Kebede Bimro (Michael K. Williams). Ook Sir Ben Kingsley en onze eigen Michiel Huisman hebben een rol in deze film. Vanaf woensdag 31 juli nieuw op Netflix.

 

Ghostbusters

Ja ja, een klassiekertje, hoor. Voor alle fans die de reboot met een vrouwelijke cast een paar jaar terug maar niets vonden, deze week komt het origineel naar de streamingsdienst. Ondanks de een hoop Saturday Night Live-talent werd de remake niet best ontvangen, want er gaat natuurlijk niets boven het origineel. Die film kwam uit in 1984 alweer en gaat nu naar Netflix komen. Dit is een heerlijke film die zo wegkijkt. Voor origineel gold ook dat er van veel SNL-talent gebruik gemaakt werd, zoals Bill Murray en Dan Aykroyd. Samen met Egon Spengler zijn ze een team wetenschappers die, nadat ze hun baan kwijtgeraakt zijn, een paranormaal inspectie en verdelgingsbedrijf op hebben gezet. Als je van je wat zwaarder ongedierte af wil, bel je deze gasten. Vanaf donderdag 1 augustus nieuw op Netflix.

 

Dear White People

Dear White People is up-front en in-your-face wat betreft thema’s als racisme en vooroordelen, en dat is zeer verfrissend. De Netflix show gaat bovendien ook helemaal niet over de blanke mens, maar eerder over de ervaringen die Afro-Amerikanen doormaken. De hoofdrol van Samantha White wordt gespeeld door Logan Browning, die ook prominent te zien was in bijvoorbeeld Netflix horror The Perfection. Samantha probeert een beweging op gang te zetten. Zij en een groep Afro-Amerikaanse studenten willen de scheve ras-relaties op hun dure Ivy League-college onder de aandacht te brengen. Gelukkig heeft de show daarbij ook een goed gevoel voor humor. Seizoen drie is vanaf vrijdag 2 augustus nieuw op Netflix te zien.

 

Bekijk ook welke vette gevangenisfilm vorig week nieuw op Netflix verscheen.