The Big Bang Theory (seizoen 12)

Na elf seizoenen is er een grote kans dat je inmiddels bekend bent met de geeks uit The Big Bang Theory. In de Amerikaanse komedieserie staan vier nerds centraal die worstelen in sociale situaties en op liefdesgebied. Gelukkig voor Sheldon, Leonard, Howard en Raj kunnen ze rekenen op de support van de knappe Penny. Penny mist wellicht een hoog IQ, maar is veel bekwamer op het gebied van sociale interactie en romantiek. De combinatie tussen Penny en de jongens en de situaties die hieruit ontstaan staan garant voor komische taferelen.

De humoristische verhalen beslaan maar liefst twaalf seizoenen. Het immense succes van de serie is terug te zien in de loonstrookjes die de hoofdpersonen voor de laatste seizoenen opstreken: per aflevering kregen zij één miljoen dollar op hun rekening meegeschreven. Of die bizarre bedragen de moeite waard waren kun je zelf beoordelen vanaf dinsdag 1 oktober. Dan staat het twaalfde en laatste seizoen namelijk op Netflix.

Raising Dion

In deze spannende Netflix Original verdwijnt Mark Reese, gespeeld door Michael B. Jordan, in een mysterieuze storm. Hij laat zijn vrouw Nicole en hun zoontje Dion achter. Nicole worstelt met het opvoeden van haar zoon in haar eentje. De worstelingen van het ouderschap worden bemoeilijkt wanneer geleidelijk aan blijkt dat Dion bovennatuurlijke krachten bezit.

Niet alleen heeft hij moeite om zijn krachten in toom te houden, maar ook moet Nicole zorgen dat zijn krachten niet worden opgemerkt. De overheid blijkt mensen met Dions gave namelijk op te sporen met als doel het exploiteren van hun krachten. Bovendien blijkt Dion in verband te staan met de stormen zoals die waar Mark in verdween. Hoe al deze ingrediënten samenkomen is vanaf vrijdag 4 oktober te zien op Netflix.

In The Gall Grass

“It’s just grass, it’s just grass,” herhaalt één van de hoofdpersonages, maar na het zien van de trailer ben je daar niet meer zo zeker van. The Tall Grass is gebaseerd op een boek van Stephen King, dé koning van de horrorboeken. Dat het plot van de film nagelbijtend spannend gaat worden staat dus buiten kijf.

In de film besluiten Becky en Cal te stoppen wanneer ze een jongen om hulp horen roepen uit een groot grasveld. Broer en zus betreden vervolgens het hoge gras om hem te helpen, maar raken elkaar (én de weg) al gauw kwijt. Wanneer blijkt dat ze niet de enige in het gras zijn en het ook nog eens donker begint te worden, verandert hun reddingsmissie in een ware nachtmerrie.

Er worden nog meer verfilmingen van Stephen King boeken verwacht, waaronder Doctor Sleep, het langverwachte vervolg op The Shining. Voor nu moeten we het doen met In The Tall Grass, die vanaf vrijdag 4 oktober op Netflix staat.

Peaky Blinders (seizoen 5)

We schreven eerder al vol lof over de trailer van seizoen vijf. Deze week is het eindelijk weer zover en keert de serie terug naar Netflix. In het vijfde seizoen moeten de Peaky Blinders het opnemen tegen een nieuwe tegenstander: de Schotse Billy Boys. Laat de naam je niet in de maling nemen, want deze bendeleden zijn geen jongens, maar keiharde mannen die nergens voor terugdeinzen.

In de trailer wordt al gauw duidelijk dat het oorlog is tussen beide bendes. Een oorlog die gepaard gaat met een heleboel pistoolschoten en explosies. Wie de oorlog wint is nog even onbekend voor de Netflix-kijkers. Op vrijdag 4 oktober komen de afleveringen online op Netflix. Dan kan je zelf alle acht de afleveringen kijken.