Birdman

Birdman gaat over Riggan, een filmster die bij lange na niet meer zo populair is als dat hij vroeger was. Hij werd onder andere beroemd met zijn rol als Birdman, een superheld. De film gaat over hoe hij probeert om zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. Dat doet hij door mee te gaan werken aan een toneelstuk voor Broadway.

Michael Keaton speelt de glansrol van Riggan. Hij werd voor deze rol genomineerd voor een Oscar. De film werd ook nog voor andere Oscars genomineerd en won die voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Originele Script. Onder andere Emma Stone en Zach Galifianakis van The Hangover spelen rollen in de film. Helaas verwijdert Netflix dus deze maand nog de film.

IMDb-score: 7.7

 

The Revenant

Leonardo DiCaprio schittert in The Revenant. Hierin speelt hij Hugh Glass, die jaagt op pelsen. De film speelt zich immers af in 1823, waarin hij zich in de wildernis van Amerika begeeft om pelsen te schieten. Tijdens zo’n expeditie met een groep mannen raakt hij gewond. De mannen laten hem voor dood achter, denkend dat Hugh het niet zal overleven. Dat hebben ze echter mis.

Tegen alle verwachtingen in overleeft hij. Hugh zint op wraak op de mannen die hem achterlieten, maar zijn terugtocht confronteert hem ook met andere gevaren. De film won onder andere de Oscar voor Beste Acteur en Beste Regisseur.

IMDb-score: 8.0

 

The Big Short

The Big Short is ook een film die Netflix deze maand nog verwijdert. Jammer, want de film geeft een realistische en heftige kijk in de financiële crisis van 2007 en 2008. Drie verschillende verhaallijnen leggen het probleem bloot, de aanleiding en de grote gevolgen. Ryan Gosling, Brad Pitt en Christian Bale zijn enkele van de grote namen die in de film te zien waren. De film won de Oscar voor Beste Scenario en werd voor vele andere Oscars genomineerd.

IMDb-score: 7.8

 

Opvallend is het feit dat alle drie de films in onze Man Man Top 10 van films op Netflix stonden. Op die lijst vind je gelukkig ook nog meer vette films om te checken de komende tijd.