Het perfecte eiwitdieet

Als je meer eiwitten eet, zal je sneller jouw vetreserves aanpakken. Daarnaast zorgen eiwitten voor een dubbel effect en is het perfecte toevoeging aan diëten. Eiwitten worden langzaam verteerd, waardoor jij minder snel honger krijgt. Dit hormoon heet Ghreline en wordt ook wel het hongerhormoon genoemd. Doordat de eiwitten langzaam worden verteerd, wordt de aanmaak van Ghreline tegengegaan. Jouw lichaam denkt dat er genoeg energie is en jouw stofwisseling gaat door het dak. Een eiwitrijk dieet is daarom een goede oplossing voor die overtollige vetjes.

Bij eiwitrijke producten moet je denken aan: vis, vlees, ei, zuivel en peulvruchten. Als we aan koolhydraten denken dan komen suiker, aardappelen, rijst, brood, pasta en noedels naar boven. Met vetten denken we aan: kokosolie, vette vis, zaden, avocado en noten. Dat buikje komt niet voornamelijk door de vetten maar eigenlijk door jouw koolhydraat consumptie, en dan hebben we het voornamelijk over de enkelvoudige koolhydraten. Dit is dan witte rijst, brood, aardappelen en suiker.

veel eiwitten in dieet

Eiwitrijk dieet met weinig koolhydraten

Om dat buikje weg te werken, hebben wij een eiwitrijk dieet met weinig koolhydraten voor jullie. De truc is om koolhydraat arm te eten. Je kan dan denken aan: avocado’s, groente, room, boter, olie, ongezoete zuivelproducten of pitten, noten en zaden. Je ziet misschien al dat er wel wat vetrijke producten tussen zitten. Dit is meteen de waarschuwing als je dit dieet gaat volgen, let op je vet inname.

sporters dieet

Koolhydraten zijn killing

De koolhydraten wil je achterwegen laten. Om veel eiwit binnen te halen moet je ervoor zorgen dat je in elke maaltijd minstens één van deze dingen eet: Griekse yoghurt, magere kwark, vis, vlees, havermout, eieren, bruine rijst of groentes zoals spinazie, broccoli en spruiten. Oftewel iets met veel eiwitten. Het hoeft dan niet per se deze producten te zijn, als het maar eiwitten bevat. Als je het lastig vindt om als vegan veel eiwitten te eten, dan kan je deze vegan producten met veel eiwitten bekijken. Om die koolhydraatarme situatie te overleven en lekker veel eiwitten binnen te krijgen, kan je deze eiwitrijke en koolhydraatarme recepten goed doornemen. Daar zit vast en zeker wat tussen.