De Netflix top 10 films van MAN MAN

De films in onze Netflix top 10 zijn stuk voor stuk films voor echte mannen. Of het nou een spannende western, actievolle superheldenfilm is juist een biografie van een veelbewogen mensenleven is: deze films mag jij niet missen.

1. The Irishman

Bereid je als je The Irishman nog niet hebt gezien voor op een lange zit. De film duurt namelijk zo’n 3.5 uur. Dit komt door het lange levensverhaal van Frank Sheeran, dat uitgebreid aan bod komt. Hij begon zijn carrière als vrachtwagenchauffeur, maar ruilde het stuur in voor een pistool. Als huurmoordenaar bevond hij zich al gauw in het gezelschap van machtige mannen, die geweld, intrige en moord niet schuwen. Vind je het te lang om de film in één keer te kijken? Check dan hoe je The Irishman in vier delen kijkt.

IMDb-score: 7.9

 

2. The Departed

Alles aan The Departed verklaart waarom de film in onze Netflix films top 10 te vinden is. Allereerst de regisseur: niemand minder dan Martin Scorsese regisseerde de film namelijk. De acteurs die hij aanstuurde waren onder andere Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Mark Wahlberg. The Departed gaat over twee verschillende mannen die allebei infiltreren. Het personage Colin (Matt Damon) doet dit namens de misdaadbaas Frank Costello bij de politie, terwijl Billy (Leonardo DiCaprio) namens de politie juist infiltreert in Costello’s cirkel. Het sterke acteerwerk en de snijdende spanning zijn redenen waarom de film op onze lijst te vinden is.

IMDb-score: 8.5

 

3. The Revenant

Nog een film waar Leonardo DiCaprio in te zien is, is The Revenant. Deze film gaat over Hugh Glass, die een pelsjager is in het Amerika van 1823. Tijdens een expeditie op zoek naar dieren waar de pels kan worden gebruikt, raakt Hugh zwaar gewond. De mannen die zich over hem zouden moeten ontfermen (waaronder één gespeeld door Tom Hardy) nemen het hazenpad en laten Hugh voor dood achter. Hij blijft echter in leven. The Revenant toont vervolgens de ijskoude en bikkelharde tocht die hij maakt, gedreven door wraak.

IMDb-score: 8.0

 

4. Birdman

Vroeger was filmster Riggan erg populair, vooral vanwege zijn rol als de superheld Birdman. Dat succes is echter behoorlijk afgekoeld. Veel mensen weten niet meer wie hij is, iets dat de acteur niet in de koude kleren gaat zitten. Om zichzelf te bewijzen dat hij er nog steeds toe doet, besluit hij te werken aan een comeback. Birdman wordt beschreven als briljant, uniek en vooral Michael Keaton (die Riggan speelt), wordt bejubeld om zijn acteerprestaties.

IMDb-score: 7.7

 

5. The Big Lebowski

Jeff Bridges speelt de rol van Jeffrey Lebowski, ook wel ‘The Dude’ genoemd. Zijn personage houdt van bowlen en tijd doorbrengen met zijn vrienden, maar is verder niet erg ambitieus. Zijn leven verandert wanneer hij wordt verward met een andere Jeffrey Lebowski. Déze Lebowski is een multimiljonair wiens vrouw wordt ontvoerd. Het duurt niet lang voordat Jeffrey en zijn vriend Walter bij de zaak worden betrokken. In onze lijst met 10 Netflix top films mag humor niet ontbreken. The Big Lebowski is dus de perfecte keuze.

IMDb-score: 8.1

 

6. Goodfellas

Films over gangsters doen het altijd goed. In Goodfellas staan ze ook centraal. De film uit 1990 gaat over de jonge Henry Hill, die in de leer gaat bij maffiabaas Jimmy Conway. Jimmy leert hem de kneepjes van het vak, waardoor Henry steeds invloedrijker wordt. De maffiawereld is echter hard, iets wat Henry in de film geleidelijk aan steeds meer begint in te zien. Met rollen voor Robert DeNiro en Joe Pesci, én wederom Martin Scorsese aan het roer, is Goodfellas een absolute topper in het genre.

IMDb-score: 8.7

 

7. The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption staat sinds kort op Netflix. Wat ons betreft is deze film onmisbaar op de streamingdienst. Iedereen moet hem immers een keer gezien hebben. De gevangenisfilm gaat over een man die ten onrechte wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf. In de gevangenis raakt hij bevriend met ‘Red’ (gespeeld door Morgan Freeman), krijgt hij het aan de stok met andere gevangenen en begint hij zijn ontsnapping te plannen. De film staat bovenaan de lijst met beste films gebaseerd op IMDb-scores.

IMDb-score: 9.3

 

8. The Big Short

Met rollen voor Christian Bale, Ryan Gosling, Brad Pitt en Steve Carell levert The Big Short een sterrencast af. Centraal in de film staat de financiële crisis van 2007 en 2008. Er wordt via drie verschillende verhaallijnen uitgelegd hoe het zo ver had kunnen komen en wat de gevolgen waren. De film wordt hiermee een behapbare manier om de verschillende kanten en de aanloop van de financiële crisis te begrijpen.

IMDb-score: 7.8

 

9. The Dark Knight

Deze film over Batman staat bovenaan de lijst met 10 beste Christopher Nolan films. Het is de tweede film in de reeks over de superheld die al zijn troeven in de strijd gooit om zijn stad te beschermen tegen bad guys. In dit deel is dit onder andere The Joker, een clown die de stad terroriseert. Morgan Freeman, Cillian Murphy en Michael Caine zijn een paar van de grote namen uit de film, maar Heath Ledger als The Joker steelt toch de show in The Dark Knight.

IMDb-score: 9.0

 

10. Django Unchained

Ook Django Unchained mag niet ontbreken in onze Netflix films top 10. Deze western is van de hand van Quentin Tarantino. De film gaat over het personage Django. De premiejager King Schultz leert hem de kneepjes van het vak. Samen beginnen ze aan hun missie om Django’s vrouw, die als slavin wordt gehouden door slavenhouder Calvin Candle, te bevrijden.

IMDb-score: 8.4