Volgens IMDb zijn dit de 10 beste films ooit

Als je kijkt naar het aanbod aan films zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Alleen al op Netflix staan er immens veel, van Captain Philips tot Training Day. Een goede maatstaf is de IMDb-score die aan films wordt gegeven. Gebaseerd op de score die andere gebruikers aan de film geven, weet je zo immers welke films goed zijn en welke je beter kunt overslaan. Dit is de top 10 van beste films ooit op basis van hun IMDb-score.

10. Fight Club

Dit is een echte mannenfilm, met niemand minder dan Brad Pitt in de hoofdrol. Pitt onderging onder andere een pittige work-out om zich klaar te stomen voor zijn rol. Die work-out was nodig, want hij speelt één van de deelnemers aan een grote ondergrondse ‘fight club’. Vooral de plot-twist in deze film zorgt ervoor dat de film terecht een plek in de top 10 van beste films ooit heeft bemachtigd.

IMDb-score: 8.8

 

9. The Good, The Bad and The Ugly

Legende Clint Eastwood, die een paar jaar geleden nog American Sniper regisseerde, speelt in deze western uit 1988. Centraal staat de hebzucht onder mensen: we volgen namelijk drie mannen die allemaal op zoek zijn naar een grote berg goud. Tijdens hun tocht worden ze onder andere geconfronteerd met corruptie en zullen ze gedwongen moeten samenwerken.

IMDb-score: 8.8

 

8. Pulp Fiction

Quentin Tarantino mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst met beste films ooit. Zijn film Pulp Fiction is een typische Tarantino-film: er lopen veel verhaallijnen door elkaar die in niet-chronologische volgorde worden verteld en er is sprake van veel geweld. Onder andere John Travolta en Samuel L. Jackson spelen glansrollen.

IMDb-score: 8.8

 

7. The Lord of The Rings: The Return of The King

Dit derde deel in de legendarische fantasy-trilogie brengt alle verhaallijnen tot een einde. Kijkers zijn hoe het leger van Saruman steeds machtiger wordt en hoe Frodo worstelt met het volbrengen van zijn taak. Dwergen, elven en orcs vechten ondertussen met elkaar over de toekomst van Midden-Aarde.

IMDb-score: 8.9

 

6. Schindler’s List

Liam Neeson mag niet ontbreken als onderdeel van de beste films ooit. De acteur speelt in Schindler’s List de rol van Oskar Schindler, die echt heeft bestaan. De bijna volledig zwart-witte film vertelt het waargebeurde verhaal over Schindler, die honderden Joden wist te redden door ze in zijn fabriek te laten werken.

IMDb-score: 8.9

 

5. 12 Angry Men

Wellicht dat deze film je het minst bekend voorkomt uit de top 10 van beste films ooit en dat terwijl hij wel op de vijfde plaats staat. Dat kan zijn vanwege het feit dat de film alweer uit 1957 dateert. De ’12 boze mannen’ uit de filmtitel verwijzen naar een 12-koppige jury die moet oordelen of een verdachte wel of niet schuldig moet worden bevonden.

IMDb-score: 8.9

 

4. The Dark Knight

Batman kennen we allemaal. De film is waarschijnlijk het meest bekend door de manier waarop Heath Ledger de rol van The Joker op zich nam: zijn rol leverde hem onder andere een Oscar op. The Dark Kight is een vervolg op Batman Begins, een film die overigens niet in de lijst met beste films ooit staat.

IMDb-score: 9.0

 

3. The Godfather II

Onder andere legendes Al Pacino en Robert de Niro zijn samen te zien in deze film, die een vervolg is op het origineel. De film uit 1974 vertelt twee verschillende verhaallijnen. Aan de ene kant volgen we het verhaal van Michael Corleone (gespeeld door Al Pacino) en zien we hoe hij uitgroeit tot zeer invloedrijke maffiabaas. Het andere verhaal laat ons de jeugd zien van zijn vader (gespeeld door Robert de Niro). Van begin tot einde is dit een absolute topper.

IMDb-score: 9.0

 

2. The Godfather

Door velen wordt deze film gezien als de absolute één van de beste films ooit. De film speelt zich af in de jaren ’40 en gaat over Vito Corleone en zijn familie. In hun familie zijn aspecten als familie-eer, respect en trouw erg belangrijk. Wanneer deze in de beruchte maffiawereld worden overschreden, zijn de gevolgen, zo blijkt uit de film, alles behalve mals.

IMDb-score: 9.1

 

1. The Shawshank Redemption

En dan de absolute nummer één in de top 10 en top 250: The Shawshank Redemption, die na 25 jaar weer recent terugkeerde in de bioscoop. Onder andere Morgan Freeman is te zien in de film over een man die onterecht wordt beschuldigd van een feit en de gevangenis in wordt gegooid. Daar wordt hij geconfronteerd met het harde gevangenisleven en plant hij zijn ontsnapping. De film is gebaseerd op een boek van Stephen King.

IMDb-score: 9.2