De conditie oefeningen van Badr Hari

Zodra Badr Hari terug is, gaat hij weer vol trainen om weer de baas te worden in de ring. We zagen eerder al de kracht oefeningen van Badr waarmee hij zichzelf helemaal sloopt in de sportschool. Indrukwekkend!

Nu is het tijd voor dat andere belangrijke punt bij kickboksen; conditie. Wij hebben enkele conditie oefeningen van Badr voor jullie verzameld.

1. Zak training

Voor de mensen onder ons die wel eens gekickbokst hebben, jullie snappen ook waarom wij deze onder conditie oefeningen laten vallen. Het is ongelofelijk zwaar om dit vol te houden en jouw conditie gaat enorm vooruit als je dit wekelijks doet. Probeer het maar eens tijdens een training. Badr laat meteen zijn angstaanjagende stoot zien bij dit filmpje.

View this post on Instagram

A wild heart is untamable. #BadrArmy

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

2. Sparren

Als we het over een zak training hebben, dan kunnen we sparren uiteraard niet vergeten. Het grote verschil is dat er iemand tegenover je staat die jou ook wil neerhalen. Een zak slaat tenminste niet terug. De ultieme conditietraining voor een kickbokser én kan je meteen je nieuwe trucjes uittesten en verbeteren.

Badr Hari Sparren

3. Assault air bike

Deze fiets is een cardio training die werkt met luchtweerstand. Wanneer je harder gaat trappen, wordt het ook zwaarder. Ideaal voor trainingen met een hoge intensiviteit.

View this post on Instagram

#stayready

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

4. Trapkussen oefeningen

Hetzelfde idee als met de zak, maar nu alleen maar met trappen. Dit is zwaarder dan je denkt en super goed voor je conditie. Ga jij maar eens 5 keer 60 seconden tegen een kussen aan trappen die elke keer weer verandert van plek. Succes.

Trap oefening Badr Hari

5. Padstraining

Nu heeft de trainer pads in zijn handen waarmee hij kan vragen om stoten of trappen. Met deze oefeningen traint Badr Hari zijn conditie, maar ook zijn snelheid en techniek.

6. Hardlopen

Hardlopen kan natuurlijk niet ontbreken. De enige echte klassieke cardio sport. Als kickbokser moet je natuurlijk wel rennen net zoals legende Rocky. Kan nu iemand The Eye of the Tiger afspelen?

Conditgie badr hari training

7. Ball slams

Ball slams zijn een klassieker in een crossfit rondje. Badr heeft deze crossfit oefening ook mee meegenomen om zijn conditie te trainen. Daarnaast train je ook meteen je spieren ermee. Kracht en conditie in één.

Hoe fit is Badr Hari?

8. Roeien

Hebben jullie je ooit gewaagd aan die roeimachine die in de sportschool staat? Als je helemaal kapot wilt gaan, dan moet je dat zeker gaan doen. Een complete oefening voor benen, rug en armen maar ook vooral goed voor de conditie.

oefeningen Badr Hari

9. Battle Ropes

Nog zo iets wat een complete work-out is. Een conditie en kracht oefening in één. Met het masker maakt hij het ademen zwaarder, waardoor de oefening nog zwaarder wordt op conditioneel gebied. Deze oefening is een echte calorieën verbrander.

kickboks instagram

10. Sprints met parachute

Een variant op het normale hardlopen, waar de focus ligt op kortere en krachtige stukken sprinten. De parachute erachter zorgt voor extra weerstand om het allemaal nog zwaarder te maken. De Marokkaanse kickbokser maakt het niet makkelijk voor zichzelf.

sprinten met parachute