Deze cardio tips helpen jou bij afvallen

Mocht jij aan de slag gaan met cardio, met als doel afvallen of het opbouwen van conditie, dan zijn dit bruikbare tips die zeker van pas kunnen komen.

1 Maak een gepast cardio trainingsschema

Het langdurig volhouden van cardio training heeft alles te maken met een juist trainingsschema. Dit kan een stok achter de deur zijn en een makkelijk overzicht hoelang je wanneer welke vormen van cardio doet. Langzaam opbouwen is hierbij belangrijk. Begin bijvoorbeeld met twee keer in de week een half uur en streef naar drie keer in de week een uur. Door het langzaam op te bouwen voorkom je dat je meteen te hard van stapel loopt.

2 Onthoud dat cardio om tijdsduur draait

In tegenstelling tot krachttraining, draait cardio om het verliezen van calorieën en het opbouwen van conditie. Het is dus ook niet van het grootste belang dat jij er sterker of gespierder door wordt. Hierdoor is het belangrijker om langer te sporten, dan korter op een zwaarder niveau.

cardio training

3 Zoek geschikte afleiding

De meningen zijn verdeeld over of sporten wel of niet leuk is. Gelukkig kan je het wel een stukje leuker voor jezelf maken. Doe dit vooral door afleiding te zoeken tijdens de cardio. Je kan bijvoorbeeld je lievelingsprogramma aanzetten in de sportschool of op de televisie tijdens het sporten. Of maak met jezelf een afspraak dat jij je lievelingsmuziek alleen nog aan mag doen tijdens het trainen. Hierdoor geniet je meer van je work-out en hou je het langer vol. Tip van de redactie: zoek de juiste podcast en je vergeet de tijd tijdens het hardlopen.

4 Sport op je eigen manier

Blijf realistisch en voornamelijk dicht bij jezelf. Ben jij geen persoon die in de sportschool te vinden is, dwing jezelf dan vooral niet. Ga in plaats daarvan bijvoorbeeld joggen of touwtjespringen. Zijn er mensen om je heen die al verder zijn in hun proces, probeer dan niet te snel op hun niveau te komen, maar blijf bij je eigen trainingsschema. Op die manier zal je het langer kunnen volhouden en boek je op lange termijn ook meer resultaat.