Oefeningen bierbuik: zo kom je van die dad bod af

Gewicht verliezen is op het eerste gezicht vrij eenvoudig. Je past je dieet aan, voegt een paar oefeningen toe en volhouden maar. Toch slaagt nog geen 10% er in om hun goede voornemens te behalen.

Vergeet niet dat je naast gezond etenn ook op zoek moet gaan naar manieren om spiermassa op te bouwen en te ondersteunen. Daarom is lichaamsbeweging van het grootste belang als het gaat om het verbranden en verliezen van vet. Oefeningen bouwen spieren op en het is bewezen dat hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je verbrandt.

De voordelen van vetverlies

Een van de grootste redenen om af te vallen is om goed uit te zien. Of dat nu is om je vrienden jaloers te maken of een potentiële vriendin aan te trekken, er is niets mis met een beetje ijdelheid. Naast een goed lichaam is er nog een aantal voordelen waar gewichtsverlies ideaal voor is:

  • Verhoging van het testosteronniveau
  • Seksuele prestaties en zelfvertrouwen
  • Het risico op depressie verminderen en het humeur verbeteren
  • Verlaging van ziekterisico, waaronder hoge cholesterol, hypertensie, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en ademhalingsstoornissen zoals astma en slaapapneu

Wat voor soort vetverbrandende oefeningen moet ik doen?

Voeding is ongeveer 80% van de strijd. Lichaamsbeweging helpt wel calorieën te verbranden, maar niet zo veel als mensen denken. Dus waarom sporten?

Nou, het gaat niet alleen om het verbranden van calorieën. Trainen verhoogt de kracht en botdichtheid, cardiovasculaire gezondheid, flexibiliteit en mobiliteit en heeft positieve hormonale effecten, zoals verhoogde testosteron- en groeihormoonproductie. Er zijn verschillende soorten lichaamsbeweging die kunnen worden gebruikt voor vetverlies, zoals krachttraining en HIIT-training.

Krachttraining

Wanneer we praten over krachttraining, hebben we het niet over lichtgewicht maar over zwaargewicht. Gewichtheffen is geweldig voor vetverlies omdat het helpt het magere spierweefsel te behouden dat ons lichaam vormgeeft en de stofwisseling hoog te houden.

Sample Strength Workout

Instructies: Doe training 1 en training 2 twee keer per week. Voer één week workout 1 twee keer uit, en de volgende week workout 2 twee keer uit.

Training 1

1a. Barbell Squat 5×5, rust 2-3 minuten tussen de sets

1b. Barbell Bench Press 5×5, rust 2-3 minuten tussen de sets

1c. Bent Over Barbell Row 5×5, rust 90 seconden tussen de sets

 

Training 2

2a. Barbell Squat 5×5, rust 2-3 minuten tussen de sets

2b. Barbell Deadlift 3×5, rust 3 minuten tussen de sets

2c. Barbell overhead Druk op 5×5, rust 90 seconden tussen de set

 

HIIT

High Intensity Interval Training is geweldig omdat het op veel verschillende manieren kan worden gedaan en het is een van de meest populaire trainingsmethoden voor het verbranden van vet en het opbouwen van spieren in een korte tijd. Een van de redenen is dat HIIT de groeihormoonproductie in het lichaam stimuleert.

Voorbeeld HIIT-training:

  • Sprint 20-30 seconden
  • Rust 2 minuten
  • Doe dit 8-10 rondes

Opmerking: je kunt het rennen ook vervangen door fietsen of touwtjespringen. Hiervoor volg je hetzelfde schema.

Hoe zit het met cardio?

Lage of matige intensiteit cardio (iets minder dan 80% maximale inspanning) is een geweldige tool voor het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, maar zou niet je enige trainingsmethode moeten zijn. Simpelweg omdat het niet genoeg doet om spieren te stimuleren.