Hoe vraag je om haar hand aan je schoonouders?

Het blijft tot op heden een moeilijke kwestie: moet je om haar hand vragen aan je schoonouders of is dat niet meer van deze tijd? En als je er dan voor kiest, hoe doe je dit dan?

Wij geven je een lijstje van de Do’s en Don’ts wanneer je om haar hand vraagt aan je schoonouders.

Do: kom zelfverzekerd over

Het is niet altijd gemakkelijk je dochter weg te geven en toe te vertrouwen aan een ander. Wanneer je er 100% klaar voor bent en je jezelf goed hebt voorbereid, is het belangrijk stevig in je schoenen te gaan staan en dan met het hoge woord te komen.

om haar hand vragen aan je ouder

Als je heel onzeker en niet vastberaden overkomt, zal de schoonvader in kwestie ook zijn twijfels krijgen. Kom je zelfverzekerd voor de dag, dan zal je indruk maken op je schoonvader.

Don’t: je mond voorbijpraten

Het kan zijn dat je ontzettend nerveus bent voor het moment of van enthousiasme niet langer kan wachten. Weet je van jezelf dat je niet de aller beste bent in het bewaren van geheimen, pas hier dan extra mee op. Hoe zonde zou het zijn als je het grote geheim al voor de geplande datum per ongeluk zou verklappen.

Kan je het nou echt niet voor jezelf houden, kies dan een goede vriend of vriendin uit met wie je dit kan bespreken. Zo heb je toch een beetje je hart gelucht en blijft jouw grote plan onder vier ogen.

Do: kies van tevoren de locatie uit

Het kiezen van de locatie is voor iedereen heel erg persoonlijk. Je zal je keuze waarschijnlijk baseren op de interesses van je schoonouders en waar jij je het meest comfortabel bij voelt.

De meeste mannen vragen over het algemeen haar hand tijdens een etentje met hun schoonouders. Dit kan het ideale moment zijn om de belangrijke stap te bespreken. Je kunt vooraf wat bijkletsen en ervoor zorgen dat de stemming er goed in zit. Na het sparen van al je moed kun je de vraag afvuren.

Don’t: onvoorbereid speechen

Hoewel de ene man hier langer de tijd voor nodig heeft dan de ander, is het verstandig jezelf voor te bereiden op je zegje. Je kunt dit moment maar één keer uitvoeren. Een onvoorbereide speech is daarom een echt no go.

hand vragen aan schoonouders

Zorg ervoor dat je weet wat je wil zeggen, je krachtig uit je woorden komt en je jouw schoonouders volledig overtuigt over het feit dat zij de ware is voor jou.

Do: kleed jezelf netjes en verzorgd

Het moment van haar hand vragen is niet een alledaags iets, zorg er daarom voor dat je er netjes en verzorgd uit ziet. Op deze manier breng je naar je schoonouders over dat je de zaak serieus neemt en je moeite voor hun hebt gedaan. Trek een leuke blouse aan, knip je haar in een stijlvol kapsel, spuit een lekker luchtje op en je maakt een onvergetelijke indruk.

Don’t: beginnen over gevoelige punten

Het is natuurlijk de bedoeling een fijne en gezellige sfeer te creëren tussen jou en je schoonouders. Vermijd daarom de situaties die ervoor zouden kunnen zorgen dat de sfeer omslaat.

hand vragen aan schoonouders

Laat onenigheden tussen jou en je schoonouders of gevoelige familie issues buitenwegen en heb het over gemeenschappelijke raakvlakken.

Heeft jouw schoonvader jou een go gegeven om zijn dochter ten huwelijk te vragen, dan moet je ook jezelf hier goed op voorbereiden. Verras haar op een unieke plek om haar ten huwelijk te vragen en je zal ongetwijfeld slagen.