Hoe vraag je je vriendin ten huwelijk?

Natuurlijk wil je eerst al uitgewerkt hebben hoe je je vriendin ten huwelijk gaat vragen. Want als je dat op een knullige manier gaat doen, is de kans groot dat het feestje sowieso helemaal niet doorgaat. Bedenk dus eerst hoe, waar en wanneer je het haar gaat vragen. Kleine tip van ons: het kan niet té romantisch, dus zorg voor rozenblaadjes en een koude fles bubbels.

De timing van het ten huwelijk vragen is niet echt van belang. Wanneer ze “ja” zegt, kunnen jullie altijd nog in overleg wat langer verloofd blijven.

Ben ik klaar om te trouwen?

Maar hoe weet je dat jullie er allebei helemaal klaar voor zijn? Nou, gemakkelijk aan deze 5 signalen.

1. Je wilt zelfs in ruzies bij haar zijn

Wanneer je ervoor kiest om te trouwen, moet je zeker zijn dat je er voor elkaar zal zijn, door weer en wind. Dus hebben jullie ruzie tijdens jullie relatie, blijf je dan het liefst bij haar of ren je zo hard mogelijk weg? Wanneer je zelfs tijdens een ruzie niet weg wilt bij haar, is de kans groot dat jullie samenleven heel goed zal lopen.

ben ik klaar om te trouwen?

2. Je praat over geld met haar

Over geld praten in een relatie is erg belangrijk. Veel mensen vinden het een goed idee om beiden een eigen rekening te hebben, maar dat kan ook een signaal zijn dat je het geld niet met elkaar wilt delen. Wanneer jullie dus over financiën praten en jullie willen bijvoorbeeld een gezamenlijke rekening open, willen jullie veel met elkaar delen dus zal het ongetwijfeld goed zitten.

3. Je deelt je emoties

Als je je echt slecht voelt of je moet huilen en je doet dat bij haar, weet je zeker dat je emotioneel verbonden bent met elkaar. En dat is één van de belangrijkste zaken in een huwelijk. De kans is dus groot dat je klaar bent om te trouwen wanneer jullie emoties met elkaar kunnen delen.

4. Je wilt méér dan alleen trouwen

Fantaseren over een trouwerij is leuk, maar heb je ook al lekker zitten fantaseren over het trouwfeest en de romantische dagen daarna? Dan mag je je huwelijksplannen serieus nemen, want dan ben je écht al aan het plannen en ben je de mooiste dag van je leven aan het visualiseren.

klaar om te trouwen

5. Je discussieert over trouwen

Het is sowieso al een enorm pluspunt als je het met je partner hebt over trouwen, al helemaal als jullie er samen op los kunnen fantaseren. Maar de perfecte dag is voor iedereen nét iets anders. Dus als jullie discussies hebben over de trouwdag omdat de ene het iets ander wilt dan de ander, maar jullie komen er toch uit, is het juist een verzegeling op jullie relatie. De kans dat een huwelijk dan goed zal lopen is heel groot.

En willen jullie helemaal niet trouwen? Dat is ook helemaal oké. Volgens het CBS daalt het aantal huwelijken namelijk omdat mensen steeds vaker kiezen voor geregistreerd partnerschap. Ga in ieder geval voor die mooie toekomst samen!