Waar gaat de ruzie in relaties vaak over?

Ruzies tussen jou en je partner zijn onmogelijk te vermijden. Ze kunnen zelfs uiteindelijk goed voor je relatie zijn, maar niemand heeft zin om ruzie te maken over hetzelfde, oude ding. Hierom is het erg belangrijk om te weten waarover de meeste ruzie gaat tussen jou en je partner. Zo kun je het in de toekomst voorkomen.

Door een combinatie van sitegegevens en extern onderzoek te gebruiken, heeft eHarmony ontdekt dat een indrukwekkend hoog aantal paren beweert nooit te vechten – bijna een kwart van de mensen in relaties zelfs (24%). De overgrote meerderheid maakt echter ruzie en de oorzaken van deze ruzies gaan je hoogstwaarschijnlijk verbazen.

ruzie in relatie

De redenen van de ruzies

De meest voorkomende oorzaken van ruzie tussen koppels zijn het niet luisteren (47%), iets verkeerds zeggen (34%) en onnadenkendheid (29%). Probeer hierom de tijd nemen om naar je partner te luisteren en ervoor zorgen dat uw reacties zo tactvol mogelijk zijn. Dit kan je veel hartzeer besparen!

Dagelijkse zorgen veroorzaken ook wrijving. 27% van de stellen treft financiƫle zorgen, terwijl familieproblemen en kinderen ook in de top 10 voorkomen. De slaapkamer kan ook dienen als voedingsbodem voor ruzie: 13% van de stellen kibbelt over snurken en 10% ervaart spanning rond een gebrek aan seks. Partners die afgeleid zijn, hebben ook de neiging om meer argumenten te hebben; werktijden veroorzaakt regelmatig ruzie onder 10% van de ondervraagden, terwijl de impact van technologie problemen veroorzaakt in 13% van de relaties.

frustratie in relatie

Een ruzie gebeurt nou eenmaal in een relatie

Gelukkig is 50% van de ondervraagden het er over eens dat argumenten een natuurlijk en normaal onderdeel zijn van relaties. Maar je zult misschien geschokt zijn als je hoort dat de meest productieve argumenten tussen meer confronterende mensen voorkomen. Uit het onderzoek bleek dat deze stellen zich na een ruzie doorgaans beter voelen dan het gemiddelde stel.