Börü is niet bedoeld voor watjes

Een carrière in het leger kan behoorlijk intens zijn en zonder dat je het doorhebt je privé-leven gaan bepalen. Dat bewijst ook de serie Börü, Turks voor wolf. De serie gaat over een groep special forces die deel uitmaken van de ‘Police Special Operation Teams’ van Turkije. Het is hun taak om de veiligheid te waarborgen en grote dreigingen te ontmantelen. In deze taak komen ze dikwijls in gevaarlijke situaties terecht.

De grens tussen privé en werk vervaagt

Het eerste seizoen van Börü werd in 2018 geproduceerd. De serie heeft zes afleveringen, waarin we verschillende teamleden volgen. Het wordt al gauw duidelijk dat hun rol binnen het team grote invloed heeft op hun privélevens. Dit concept zagen we eerder ook al in American Sniper, waarin sniper Chris Kyle de gevolgen van zijn zware beroep ondervindt in zijn sociale kring en familie.

Börü

Fouten maken is niet toegestaan

Eén blik op de trailer van Börü leert ons dat de elite special forces niet zomaar in het team zijn opgenomen. Stuk voor stuk zijn het doorgewinterde soldaten die zijn getraind om elke situatie te overkomen. Er staat veel op het spel, dus mogen de teamleden het zich niet veroorloven om fouten te maken.

De serie is op Netflix te zien

De serie zit vol met actie-scènes. Zowel in het veld als in alledaagse situaties komt de training van de ‘wolven’ goed uit. Ook wordt er gehint naar het feit dat niet iedereen te vertrouwen is binnen het team; er wordt gespeculeerd over een verrader in het midden. Wie deze persoon blijkt en wat hiervan de gevolgen zullen zijn, zal blijken uit de zes afleveringen. Eveneens blijft het de vraag of alle teamleden het einde van de serie zullen redden: met veel opofferingen en gevaarlijke situaties, kan het zijn dat er dodelijke slachtoffers zullen vallen.

De serie staat op Netflix. Daar zijn ook andere toppers te vinden. Zo schreven we je eerder bijvoorbeeld al over Fauda. In deze serie is staat een Israëlisch undercoverteam centraal en hun gevaarlijke missie.