Geheime undercoveroperatie in Fauda 

Op Netflix barst het van de sterke actieseries. Zo kunnen we elke week genieten van een aflevering van Snowpiercer. In die serie leeft een groep overlevers van de eindtijd op gespannen voet samen op één gigantische trein. Ook Bad Blood is één van die Netflix series die aan te raden is. Hierin volgen we een criminele familie en hun grootschalige drugshandel vanuit Montreal. De spannende serie Fauda past precies in de lijst met vette Netflix series die de moeite waard zijn. In de serie volgen we een Israëlische undercover missie aan de Westelijke Jordaanoever.

‘The Panther’ blijkt nog in leven te zijn

Hoofdpersoon Doron Kavilio is aanvoerder van het undercover team uit Fauda. Achttien maanden geleden dacht hij zijn grootste tegenstander, een terrorist genaamd ‘The Panther’, te hebben uitgeschakeld. Dit blijkt echter niet waar. Er zijn geruchten dat The Panther nog leeft en zomaar eens op een bruiloft kan opduiken. Reden voor Doron om zijn waangaard en pensioen achter zich te laten. Hij brengt zijn oude team weer samen, voor het vervolg van hun missie.

Fauda

Serie op Netflix wordt internationaal geprezen

Netflix kocht de rechten van de Israëlische serie. Fauda is hiermee één van de vele succesvolle internationale series die op Netflix te vinden zijn. Dat de serie succesvol is, blijkt wel uit recensies. Zo schreef The New York Times dat de serie de beste internationale serie van 2017 was. Ook op IMDb wordt de serie geprezen. Daar heeft Fauda namelijk een 8.2 als gemiddeld cijfer.

Veel chaos in het spannende Fauda 

In het Arabisch betekent Fauda ‘chaos’. Dit komt duidelijk terug in de serie. De bruiloft is nog maar het begin van de missie, zo blijkt al gauw. Het team van Doron krijgt te maken met vele tegenstanders. Iedereen lijkt alles over te hebben om zijn eigen belangen te verdedigen. Wat de gevolgen daarvan zijn is te zien op Netflix. Daar zijn de drie seizoenen te vinden. Een vierde seizoen is al aangekondigd, maar een precieze releasedatum laat nog even op zich wachten.