1. Ze kan goed omgaan met stress en verliest niet snel haar geduld

Kan ze zonder haar geduld te verliezen een telefoongesprek houden met een klantenservice? Dat is een goed teken. Nieuwe moeders en vaders moeten namelijk de hele dag achter hun kleine aan lopen en dat is soms heel vermoeiend en vereist veel geduld. Zelfbeheersing is als moeder (en vader) zijnde enorm belangrijk.

2. Ze heeft vriendinnen die ze nog kent van heel vroeger

Spreekt ze vriendinnen van de middelbare nog geregeld? En is ze altijd bereid te vechten voor een relatie? Dit betekent dat ze niet snel belangrijke mensen in haar leven opgeeft, ook al is het soms even geen rozengeur en maneschijn. Door dit soort lange commitments aan te gaan, toont ze aan dat zelfs een baby 18(+) jaar lang opvoeden appeltje eitje wordt.

3. Ze vindt het niet erg als de planning anders loopt

Geen twee dagen met een peuter zijn hetzelfde, dat is zeker. Misschien heb je gepland naar de kapper te gaan, maar je kleine poept zichzelf ineens helemaal onder zodat die afspraak ineens niet meer door kan gaan. Je moet voorbereid zijn op zulke veranderingen van je schema en vooral niet gefrustreerd raken. Erom kunnen lachen is hierbij de kunst.

Moeder en kind

4. Ze kan ‘nee’ zeggen zonder zich schuldig te voelen

Voor de gezondheid en goede opvoeding van je kinderen moet je soms streng zijn. Dat betekent dat ze ‘nee’ moet kunnen zeggen, ze zal het namelijk vaak moeten doen.

5. Ze maakt foto’s van paddestoelen, vogels, bloemen, noem maar op

Hieraan kun je zien dat ze zelfs de kleine mooie dingen in het leven waardeert. Ze zal elke move van jullie kindje op de voet volgen, en vol trots genieten als je kleine nieuwe dingen leert en beleeft.

6. Ze heeft ooit therapie gevolgd

Dit betekent dat ze niet bang is om hulp te vragen wanneer ze vindt dat het nodig is. Ze is volwassenen genoeg om te praten over de dingen waar ze mee zit en op die manier oplossingsgericht te werk gaat. En het is natuurlijk ook een plus om zonder mentale problemen aan een kindje te beginnen.

7. Ze weet wat ze nodig heeft om tot rust te komen (en wanneer)

Het ouderschap is stressvol en chaotisch, dus natuurlijk heb je je rust nodig. Het is belangrijk dat ze weet wanneer ze die rust moet pakken en hoe ze op die plek komt. Ook ontspanning is belangrijk, door bijvoorbeeld leuke dingen te doen met je vriendengroep. Iedereen heeft tenslotte een eigen manier om te ontspannen. En een overwerkte moeder, daar heeft niemand iets aan.

moeder

8. Bergen rommel en stapels wasgoed: ze kan het aan

Kijk, niemand houdt van klusjes. Maar het is een ander verhaal als je niet tegen een beetje zooi kunt. Wees er maar vast op voorbereid: kleine kinderen in huis betekent opruimen.

9. Ze twijfelt niet aan haar methodes

Niemand is de perfecte moeder natuurlijk en zeker in het begin is het nog even lastig. Maar als je meisje sterk in haar schoenen staat (en misschien zelfs al idee├źn heeft over de opvoeding van haar kindjes), zal het allemaal een stuk makkelijker gaan.

10. Wilde knot en geen make-up? Ze vindt het prima

Je haar zal niet altijd goed zitten en je lichaam in shape krijgen na de bevalling gaat ook wel eventjes duren. Maar zij vindt het niet erg. Er zijn veel belangrijkere dingen in de wereld: namelijk die kleine in je armen.

Nu je deze dingen weet is het tijd om te gaan testen of jij het wel in je hebt om vader te worden. Geen zorgen, alles valt te leren.