In de op feiten geïnspireerde serie Bad Blood volg je de Rizutto familie en haar opvolgers in hun klim naar de top van de criminaliteit in Montreal. De hoofdpersonen zijn Vito Rizutto (Anthony LaPaglia, Annabelle:Creation) en zijn rechterhand Declan Gardiner (Kim Coates, Sons of Anarchy).

Verhaallijn van Bad Blood

In het eerste seizoen, dat bestaat uit zes afleveringen, krijgen we het verhaal van Vito Rizzuto. Hierin staan de laatste jaren van zijn leven centraal, waarin Rizzuto en zijn mannen één van de grootste en meest succesvolle internationale drugssmokkel-operaties uitvoeren vanuit de haven van Montreal. Uiteraard gaat het verhaal er een stuk dieper op in dan we hier beschrijven, maar we willen de lol niet voor je verpesten. Check de trailer hieronder als je meer informatie over de serie wilt.

 

In seizoen twee volg je vooral Declan Gardiner, maar over dit seizoen gaan we nog niet teveel uitweiden. Anders spoilen we dadelijk teveel. Met het verhaal van Bad Blood is weinig mis, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat het direct een goede serie is. Al is dat in het geval van deze misdaadserie wel aan de orde. Het sterke verhaal wordt ondersteund door fantastische beelden en een heerlijke cast. Zo zijn onder andere Kim Coates, Lisa Berry, Eric Hicks, Anna Hopkins en Anthony LaPaglia te zien in de serie. De productie ligt in handen van Michael Konyves en Simon Barry.

bad blood

De show is lovend ontvangen door critici van de Toronto Star en The Globe and Mail. De show is genomineerd voor Best Dramatic Series bij de Canadian Screen Awards. Voor zijn leidende rol won Coates de beste acteur in een doorlopende leidende dramatische rol bij de Canadian Screen Awards, terwijl producer Konyves de beste schrijf- / dramaserie won.

Er staan veel goede gangsterfilms op Netflix

Mocht je nog gangsterfilms zoeken die op deze show lijken, kijk dan even de beste gangsterfilms op Netflix volgens IMDb.