Nieuwe Netflix serie om naar uit te kijken

Vanwege de corona-maatregelen zijn veel series momenteel op pauze gezet. We moeten het dus hebben van seizoenen of series die al helemaal af zijn en klaar zijn om te worden uitgezonden. Eerder onthulde Netflix al de release datum en eerste beelden van Undercover seizoen 2. Dat is echter niet het enige waar Netflix binnenkort mee aan komt zetten. Ook Snowpiercer, een serie die gebaseerd is op de gelijknamige film uit 2013, komt deze maand nog naar Netflix toe.

Snowpiercer

Snowpiercer is gebaseerd op een Chris Evans-film

Fans van apocalyptische en fantasyfilms kennen de film Snowpiercer waarschijnlijk wel. Het origineel kwam uit in 2013, met Bong Joon-ho als producent. Doet die naam niet meteen een belletje rinkelen? Zijn recentste film wellicht wel. Het is namelijk de regisseur van het populaire Parasite, dat in 2019 veel Oscars won. Chris Evans en Tilda Swinton speelde onder andere glansrollen in de originele Snowpiercer, maar zullen in de serie niet te zien zijn.

Overleven in een verdeelde trein

In het origineel volgen we een groep overlevenden die zich hebben teruggetrokken op een grote trein die altijd blijft rijden. Buiten de trein is het door lage temperaturen te koud geworden om te overleven, maar aan boord is het ook geen pretje. De passagiers zijn namelijk ingedeeld op basis van klassenverschillen. Hierdoor heeft de rijke elite het voor het zeggen.

Snowpiercer

In Snowpiercer wordt een grote revolutie op gang gezet

De serie speelt zich af voor de gebeurtenissen van de film. Een rijk aantal aan passagiers van elke soort coupé krijgen een rol. Sommigen leven een luxe leven, terwijl anderen hard moeten werken, met weinig positiefs in het vooruitzicht. Er wordt dan dus ook een grootschalige revolutie op touw gezet om de macht over te nemen. Snowpiercer wordt hiermee een spannende serie die je niet wil missen. Tegelijkertijd is het ook een serie die vragen stelt bij macht(misbruik), hoop en overlevingsdrang. Vanaf 25 mei zal het eerste seizoen te zien zijn op Netflix. Bevalt het je? Goed nieuws. Een tweede seizoen is inmiddels ook al in de maak. Daarin zal onder andere Sean Bean (de acteur die Ned Stark speelt) een rol krijgen.