Do | Zoek uit wat zijn hobby zijn

Zorg dat je aan de hand van je vriendin achter zijn interesses komt. Als ze je dit haarfijn heeft uitgelegd, zou jij je hier eventueel in kunnen verdiepen. Wij snappen ook wel dat modeltreinen niet jou favoriete bezigheid zijn, maar zorg er in elk geval voor dat je geïnteresseerd overkomt.

Don’t | Hij is niet geïnteresseerd in jouw hobby’s

Dat zijn geen hobby’s. Dat zijn websites.

ontmoeten schoonvader man man

Do | Wees aardig voor je schoonmoeder

“Uh, nouuu, ja graag…” je kan absoluut geen vierde bord andijvie meer op, maar zegt uit beleefdheid toch maar ja tegen de moeder van je vriendin. Jou schoonvader weet dondersgoed dat je na twee borden ook al vol zat. Hij waardeert het echter wel dat je zijn vrouw gelukkig probeert te maken.

Don’t | Wees niet te aardig voor je schoonmoeder

‘Ik kan zien van wie *naam vriendin* haar looks heeft.’ Wees niet te flirterig richting zijn vrouw. Je steelt zijn dochter al, wordt niet te hebberig.

Do | Zoek uit voor welke voetbalclub hij is

Vaders haten ongemakkelijke stiltes, maar onthoud, ze haten jou nog meer. Zorg er dus voor dat je een makkelijk gespreksonderwerp hebt. Heb het bijvoorbeeld over zijn voetbalclub. Aan de hand van clichés en grapjes zul je je uit deze situatie moeten kunnen redden.

Don’t | Praat niet over voetbal als je het niet volgt

Het kans ons niet schelen hoeveel Wikipedia pagina’s je uit je hoofd hebt geleerd. Als je geen voetbal volgt, dan praat je niet over voetbal. You’re. Just. Not. Ready. Je schoonvader zal er binnen enkele vragen achter komen of je de waarheid spreekt. Kies dus gewoon voor een ander onderwerp, waar je wel wat vanaf weet en wat stoer genoeg is.

Do | Wees voorbereid op een (hele) stevige handdruk

Voor vaders, is een stevige handdruk een teken van kracht op alle fronten. Een man behoudt ten alle tijden een glimlach tijdens een handdruk. Jou schoonvader wil graag een stempel drukken, met zijn stevige, dikke handen, vol eelt en ouderdom. Dit geeft helemaal niet, want blauwe plekken genezen, een slappe handdruk blijft je echter altijd bij.

Don’t | Neem geen wraak door zo’n zelfde kracht te gebruiken

Laat hem deze hebben, oke? Een jonge hond steelt zijn engel recht onder zijn neus vandaan. Hij voelt zich bedreigd in zijn eigen huis en vindt daarom dat hij het recht heeft jouw hand te verbrijzelen. Misschien heeft hij ook wel gelijk..

schoonvader ontmoeten man man

Do | Neem veel en goede alcohol mee als presentje

Een fles wijn van €18,- voor moeders en een goede whiskey of wat biertjes voor vaders. Weet je wat je zojuist gedaan hebt, jij held? Je hebt de eerste stappen gezet naar zijn goedkeuring. Wil je optimaal gebruik maken van deze slimme zet, zorg dan dat je op voorhand weet wat hij drinkt.

Don’t | Drink het niet allemaal zelf op

Blijf met je tengels van hun cadeau af. Doe je dit niet, dan zal dit alleen maar bevestigen dat je niets meer bent dan haar eerdere vriendjes.