Kan je afvallen door te vrijen?

Wat zou het toch mooi zijn als je met een flinke vrijpartij, net zoveel kunt verbranden als tijdens een krachttraining. Helaas hebben we slecht nieuws voor je: dat is namelijk niet het geval. Om het even helder te illustreren: dat biertje zul je wellicht nog kunnen compenseren, maar niet de calorieën van een hele pizza!

Met krachttraining verbrand je meer

Calorieën verbranden doe je dagelijks. Bijvoorbeeld door te lopen, te rennen of gewoon door bezig te zijn in huis. Logischerwijs verbrand je dus ook calorieën tijdens een flinke vrijpartij. Al dat zweet in bed levert dus ook het nodige op. Het probleem is dat het je niet zal lukken om even een paar kilo af te vallen door allerlei ingewikkelde standjes. Het scheelt gemiddeld namelijk slechts 100 calorieën. Dat geldt overigens alleen voor de mannen die zich echt in het zweet werken in de slaapkamer. Vrouwen verbranden natuurlijk ook wat calorieën, maar bij hen blijft de teller steken op 69. Hierbij gaat het om een ‘normale’ vrijpartij van ongeveer 25 minuten. Ter vergelijking verbrand je 2 keer zoveel calorieën op de loopband in deze periode.

kreunen vrouwen

Hoeveel calorieën kan je verbranden met seks?

Uiteraard is het aantal calorieën wat je uiteindelijk verbrand, afhankelijk van de mate van inspanning. Het is lastig om hierin precies te zijn hoeveel je hebt verbrand, maar dat laten wij lekker aan jouw wensen over. Hoewel het niet de meeste calorieën zijn die je verbrand, seks heeft veel voordelen, want het blijft gezond en uiteraard erg lekker. Maar mocht je dus wel die superster zijn onder de lakens, dan kan het zomaar zo zijn dat je wat kan afvallen wanneer je een goede vrijpartij achter de rug hebt.