Wat zijn de voordelen van een goed seksleven?

Er is niets zo ontspannends als het samenzijn met een partner die je volledig vertrouwt. De genegenheid die ermee gepaard gaat, de problemen die je aan haar kwijt kan en de liefde die jullie elkaar geven is onmisbaar voor een succesvol leven. Achter elke man staat een sterke vrouw is natuurlijk niet voor niets een bekend gezegde. Er zijn dan ook heel wat voordelen aan dit samenzijn.

1. Het vermindert stress

Een goede vrijpartij kan er voor zorgen dat je volledig ontspant waardoor je alle sores uit het dagelijkse leven even helemaal vergeet. Er komen allerlei stofjes vrij in je hersenen waardoor je jezelf een stuk meer zelfverzekerd voelt. Hierdoor ben je een stuk vrolijker en meer ontspannen.

2. Je hebt een betere nachtrust

Een gevolg van het verminderen van stress is natuurlijk ook dat het je nachtrust verbetert. Na het klaarkomen komt er namelijk een stofje vrij wat ervoor zorgt dat je slaperiger wordt. Hierdoor val je dan ook vaak gelijk in slaap.

3. Het verhoogt de pijngrens

Last van spierpijn na de hele dag achter je bureau zitten? Je kunt natuurlijk een pijnstiller nemen, maar je kan het ook gewoon met elkaar doen. Na een orgasme zorgt je lichaam er namelijk voor dat je pijngrens verhoogd wordt. Voor vrouwen werkt dit bovendien nog een stuk krachtiger. Heb je gelijk een goed argument als je vriendin over hoofdpijn begint.

Doggy

4. Het helpt calorieën verbranden

Een flinke sessie van zo’n halfuur kan er voor zorgen dat je maar liefst 350 calorieën verbrandt. Als je je vriendin daarbij ook nog eens optilt kan je gelijk een dagje sportschool skippen.

5. Het verlaagt de bloeddruk

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijft dat er een verband bestaat tussen een verlaagde bloeddruk en een actief leven onder de lakens. Jezelf een handje helpen is daarbij niet voldoende. Het moet wel met een partner gebeuren.