Hoe scheer ik mijn hoofd kaal?

Je hebt er al uren of misschien wel dagen over nagedacht en weet het eindelijk zeker: je wilt van je haarbos af. Nu zal het misschien klinken als een gemakkelijke opgave, maar bij het kaalscheren van je hoofd komt toch nog wel wat meer kijken dam simpelweg het gebruik van de tondeuse of een scheermes. Hieronder leggen wij jou in 5 stappen uit hoe jij het best je hoofd kunt kaal scheren en nemen we jou mee in het proces van het trimmen tot aan de nazorg om uitslag te voorkomen.

Hoe moet je je hoofd kaal scheren? De 5 stappen.

1. Trim je grote haardos naar een kortere lengte

Je kunt natuurlijk niet in één keer je lange haren weghalen met een scheermesje. Begin met het trimmen van je haar en breng het aan op een gepaste scheerlengte. Om dit te bereiken kun je de tondeuse gebruiken.

2. De achterkant en de neklijn kaal scheren

Bij het kaal scheren van je hoofd is het belangrijk een stappenplan aan te houden voor het beste eindresultaat. Om te beginnen is het belangrijk te weten hoe je contouren van je hoofd in elkaar zitten. Smeer je hoofd in met wat scheerschuim en start met het scheermes onderaan in je nek.

Werk vervolgens naar de kruin met een stevige beweging. Gebruik de hand waar je niet mee scheert om te voelen waar het haar nog niet is weggehaald. Blijf dit gedurende de hele scheerbeurt doen om geen plekken of stoppels te missen.

3. De zijkanten van het hoofd kaal scheren

Ben je klaar met de achterkant van je hoofd en je neklijn? Dan zijn nu de zijkanten aan de beurt. Wees hier extra voorzichtig mee, omdat je oren en wenkbrauwen waarschijnlijk in de weg zullen gaan zitten.

Pak het scheermesje en ga van de neklijn rond de bovenkant van je oor naar de voorkant van je gezicht net boven je wenkbrauw. Herhaal dit over de hele kant van je hoofd aan beide kanten tot je geen stoppel meer voelt. Pak alle verdwaalde haren mee, ook achter je oren.

Hoe moet je je hoofd kaal scheren? De 5 stappen.

4. De bovenkant van het hoofd

Ben je tevreden met het scheren van de achterkant en de zijkant? Dan is het nu de tijd de bovenkant van het hoofd kaal te gaan scheren. De ene persoon zal hier langer mee bezig zijn dan de ander. Heb je veel haar op je hoofd, dan zal je meer stoppels voelen.

Het is belangrijk te letten op de richting van de scheerbeweging. Scheer het deel van de voorkant naar de kruin en van waar je haarlijn was naar de achterkant van je kruin. Blijf je vingers gebruiken om te voelen of je nog delen gemist hebt.

5. De puntjes op de ‘i’ zetten

We zijn bij het laatste deel aangekomen: de afwerking. Controleer goed de voor en achterkant van de oren. Hier zitten vaak plekjes die moeilijk te bereiken zijn met het scheermes. Om achter je oor te kunnen scheren is het aan te raden wat aan je oor te trekken zodat je huid strak staat en je er gemakkelijker bij kunt.

Vind je het lastig bij de kleine haartjes te komen met een scheermes? Dan kun je ook een pincet gebruiken. Wanneer je eenmaal blij bent met het eindresultaat is het nog wel even belangrijk het schuim van je hoofd af te spoelen en te controleren op plekken die je misschien wel gemist hebt. Voordat je deze plekken nog een keer scheert is het verstandig wat extra scheerschuim te gebruiken. Zo voorkom je uitslag op je huid.

Hoe verzorg je jouw hoofd na het kaalscheren?

Om ervoor te zorgen dat je gevoelige, nu kale hoofdhuid gezond blijft is het belangrijk er af en toe wat crème op te blijven smeren. Zo voorkom je uitdroging en huidirritaties.

Belangrijk: mannen, een kaal hoofd hebben heeft veel voordelen maar er zitten ook risico’s aan vast. Vergeet niet in de zomer je bol meerdere keren in te smeren om een verbrand hoofd te voorkomen. Zo kun jij blijven flaneren op het strand en net als Dwayne Johnson alle vrouwen harten stelen met jouw glanzende look.