Zo kun je zelf je haar opscheren

Eerder lieten we je al weten hoe je als man zelf je haar moet knippen. Bijwerken en het kapsel in model brengen waren hierbij de belangrijkste uitgangspunten. Het grote verschil is dat je bij je haar opscheren nauwelijks gebruik maakt van een kam. In plaats daarvan heb je een goede tondeuse nodig. Deze tondeuse moet beschikken over een switch die je in staat stelt om te scheren in verschillende diktes. Door je lengte aan te passen kun je bij je haar opscheren namelijk een faded look creëren. Dit is een look waarbij de zijkanten en achterkant van je kapsel korter zijn dan het haar bovenop, maar wel met een overloop in lengte. Verder heb je een kam nodig, een schaar, een kleine spiegel en een grote spiegel.

 

Zelf de zijkanten van je haar opscheren

Was eerst je haar. Dit maakt het gemakkelijker om je haren te knippen. Begin vervolgens met een 6 mm stand. Hiermee neem je de zijkanten net boven en achter je oren onder handen. Het is belangrijk om bij je haar opscheren rekening te houden met de manier waarop je de tondeuse beweegt. Scheer omhoog en vervolgens naar buiten. Kies vervolgens voor een stand in 12 mm. In deze stand scheer je het tweede niveau. Dit niveau bevindt zich boven de zijkanten van je hoofd, maar niet bovenop je hoofd. Je zult vervolgens zien dat er groot contrast is tussen de beide delen van je zijkanten. Deze afstand ga je vervolgens kleiner maken. Doe dit door kleine passages te scheren in afwisselend standje 11, 10, 9, 8 en 7. Hiermee creëer je de faded look. Heb je een baard, verbind deze dan met behulp van de 4 mm en 5 mm stand.

haar opscheren

Je nekhaar (de achterkant) opscheren

Je nekhaar scheren komt erg nauw. Het belangrijkste hierbij is dat je geen kale plekken creëert. Begin onderaan je haar en werk wederom naar boven en dan naar buiten toe. Het kan verstandig zijn om iemand om hulp te vragen bij je nekhaar scheren. Zo niet, maak dan behulp van beide spiegels om goed zicht te hebben op de achterkant van je hoofd.