Mannen met lang haar ondervinden een aantal nadelen

Sommige vrouwen vinden het ontzettend sexy, terwijl de ander het juist weer niet mooi vindt: lang haar bij mannen. Ten eerst moet je natuurlijk bepalen of lang haar bij jouw vorm van je gezicht past en of je er goed voor wilt zorgen. Het is immers veel werk dat erbij komt.

Mocht je het niet goed stijlen, dan sla je de plank volledig mis. Dus wat zijn alle nadelen die je hebt met lang haar als man zijnde? De belangrijkste hebben we in ieder geval voor je verzameld, zodat je weet waar je aan begint.

1. Het kan voor je ogen gaan hangen

Eén van de meest vervelende gevolgen van lang haar is dat het voor je ogen kan gaan hangen, mocht je je haar niet goed stylen in de ochtend. En ook al zet je het in de lak, dan kan het bij bijvoorbeeld sporten alsnog in je gezicht belanden. Een haarband is niet stijlvol en voor de rest heb je ook niet echt een keuze.

2. Een knotje wordt niet aantrekkelijk gevonden

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een knotje te nemen, maar de kans is groot dat vrouwen dat niet aantrekkelijk vinden. Het is natuurlijk praktisch, maar of het écht heel sexy is, is een tweede. En wanneer je voor de allereerste keer lang haar hebt en toch een knotje wil, raden we je aan eerst even aan een vrouw te vragen hoe je een goede knot krijgt. Anders loop je straks met een halve knot rond die bijna uit elkaar valt. En dat wil je al helemaal niet.

3. Het is minder mooi met een baard

Lang haar kan heel erg stijlvol zijn, maar in combinatie met een baard moet je opletten. Het kan met een driedagenbaard nog wel mooi zijn, maar als je voor een echt lange baard gaat is de kans dat je op Perkamentus gaat lijken weer aanwezig. Weeg dus af of je een baard bij je lange haar neemt. Het kan een verstandige beslissing zijn om die er dan af te halen.

4. Het kost meer geld

Lang haar betekent ook langer onder de douche staan. Wanneer je lang haar hebt, moet je natuurlijk meer tijd en aandacht besteden aan het wassen van je haar. Maar realiseer dat die tube shampoo ook veel sneller op gaat, omdat je veel meer haar hebt om te wassen. De maandelijkse kosten van doucheproducten zullen aanzienlijk stijgen, dus hou daar rekening mee.

5. Stylen kost meer tijd

En als je dan onder de douche uitkomt, ben je pas net begonnen met je dagelijkse routine. De volgende stap is natuurlijk je haren verzorgen en stijlen. Je moet het bijvoorbeeld föhnen, we zeggen je nu alvast: vraag een vrouw hoelang het duurt voordat lang haar droog is. Je zal namelijk enorm schrikken als je weet hoelang je moet wachten voordat het daadwerkelijk droog is. Daarnaast moet je veel meer aandacht besteden aan het stylen met bijvoorbeeld haarspray.