Hoe ben je een beter vriendje in je relatie?

Soms is het goed om je relatie even te evalueren: wat gaat er heel erg goed en wat kan eigenlijk nog wel wat beter? Vaak zijn het toch de kleine dingen die het doen en kunnen die later voor grote problemen gaan zorgen. Je kunt jezelf dus ook reflecteren.

Aan de hand van een aantal tips kan je dan bepalen of je het goed doet als partner, of dat er nog een aantal zaken zijn waarin je je kan verbeteren. We hebben in ieder geval al zes belangrijke tips voor je, die ervoor zorgen dat je een betere partner wordt voor je vriendin.

1. Stel je kwetsbaar op

Wij mannen vinden het best lastig om te huilen, al helemaal bij je partner. Je hebt dan vaak het gevoel dat je niet meer het alfamannetje bent en een gevoel van zwakte is meestal wat we proberen te ontwijken. Maar toch is het belangrijk om je kwetsbaar op te stellen tegenover je partner.

kwetsbaar opstellen in relatie

Niet één keer per jaar, want je vriendin zal altijd wel aanvoelen wanneer je verdrietig bent of een kleine dip hebt. Geef dus altijd aan wat er aan de hand is en durf je regelmatig kwetsbaar op te stellen. Je zal merken dat dat jullie nog dichterbij elkaar zal brengen.

2. Laat je support zien

Wanneer je partner een passie heeft en ze wilt vol voor iets gaan, zorg dan ook dat je haar ten alle tijden 100% steunt en support. Dus wanneer ze die specifieke baan wilt, zal je haar altijd moeten supporten, interesse tonen en haar steunen als het even wat minder gaat. Mannen zijn vaak namelijk wat pessimistischer dan vrouwen en hebben ook een eigen belang, maar zet die twee zaken even aan de kant en geeft haar de ruimte om zich gesteund te voelen.

3. Luisteren

Soms kunnen we niet zo goed luisteren, vooral als het om zaken gaat waar we niet zoveel interesse in hebben. Maar probeer eens écht te luisteren naar je partner. Wat heeft ze te zeggen en hoe voelt ze zich precies? Kan je inhaken op iets wat ze zegt waardoor ze zich gehoord voelt? Geef je vriendin de indruk dat je luistert en luister ook eens echt goed naar wat ze zegt. Daaruit ontstaan meestal de meest interessante gesprekken.

 

4. Ontdek haar taal in de liefde

Iedereen heeft een andere manier van het uiten van liefde. De een vindt het heel fijn om het uit te spreken, terwijl de ander liever stil is en een knuffel wil. Probeer eens te achterhalen wat de taal van de liefde van jouw vriendin is. Misschien kom je er namelijk wel achter dat ze het veel fijner vindt als je het iets anders aanpakt. Om daarachter te komen kan je het haar gewoon vragen of je probeert alles een keer uit en kijkt hoe ze erop reageert.

5. Werk aan jezelf

Zorg altijd dat je jezelf blijft beteren. Dat hoeft niet alleen in je houding tegenover je partner te zijn, maar probeer ook echt nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Doordat je jezelf ontwikkelt, zal je ook automatisch een betere partner worden. En hoe meer je leert, hoe meer je te vertellen hebt, waardoor er weer interessante gesprekken kunnen ontstaan.

betere partner in relatie

6. Twee tegen de wereld

Onthoud dat jullie met z’n tweeën in een relatie zitten en dat ook graag zo willen houden. Dat klinkt misschien wel vanzelfsprekend, maar het kan best wel eens zijn dat jullie je als twee individuen voelen door een ruzie of discussie. Zorg er dus altijd voor dat jullie samen in één team zitten en er ook alles aan doen om na een ruzie meteen weer terug te komen bij elkaar. Zo blijf je altijd verbonden met elkaar en kunnen jullie nooit écht uit elkaar groeien in de relatie.