Volle baard sneller laten groeien

Tijdens je puberteit begin jij wat baardgroei te krijgen, de een heeft op zijn achttiende een volle baard terwijl sommige dertigers nog steeds zitten te wachten op hun eerste stoppels. Sommige dingen zijn gewoon genetisch bepaald, “niks aan te doen” zeggen we dan maar. Maar met deze 8 tips kan jij sneller een volle baard laten groeien.

 

Check je voedingspatroon

Wanneer het erop aankomt om dingen sneller te laten groeien of krimpen, is het meest belangrijke component je voedingspatroon. Nu weten wij allemaal wel dat gezond eten en veel water drinken ervoor zorgt dat je gezond blijft. Een dieet vol aan vitamines A, B, C en E, magnesium, omega 3 en zink zorgt niet alleen voor een gezond leven, het stimuleert ook je haargroei. Check even deze voedingstips zodat jij gezonder gaat eten.

volle baard

Stress is je vijand

Je bent 24/7 online, constant bezig met werk en anders wel met social media. Er zijn weinig rustmomenten in je leven, terwijl rust nemen zo nu en dan juist belangrijk is. Plan daarom wat vaker een rustmomentje voor jezelf in, ontwijk je telefoon en werk eens. Tijd om te ontspannen.

Gezichtsverzorging is je beste vriend

Laat één ding duidelijk zijn: gezichtsverzorging zou sowieso al verwerkt moeten zijn in je routine. Door je gezicht goed te verzorgen zal je gehele uitstraling vele malen beter zijn. Daarnaast zorgt een goede gezichtsverzorging dus ook voor snellere haargroei. Dermatologen zijn het namelijk eens over het volgende: een verzorgde huid zorgt ook voor een verzorgde baard.

Trim niet te veel

Wanneer je haren weghaalt groeien ze sneller terug. Dit is ons zo vaak verteld, maar is toch echt een fabeltje. Laat het eens wat langer ongetrimd, je zal zien dat je baard groter kan worden dan je dacht.

Toon eens liefde aan je baard

In navolging van de gezichtsverzorging, mag de baardverzorging ook niet ontbreken. Wat liefde kan ervoor zorgen dat dingen sneller groeien. Gebruik wat baardolie, baardshampoo of een wax. Gezonde haren zorgen namelijk voor een betere uitstraling en snellere groei. In dit artikel over baard modellen staan tips om je baard op de juiste manier te verzorgen. Ook hebben wij onze favoriete producten op een rij gezet om je baard te verzorgen.

Ga sporten voor een volle baard

Of het nou in de sportschool, het voetbalveld of hardlopen is. Sporten zorgt ervoor dat je meer testosteron ontwikkelt en dat stimuleert de haargroei. Sporten is dus niet alleen goed voor je lichaam, ook je baard profiteert ervan.

Overweeg een baardtransplantatie

Net zoals een haartransplantatie is er dus ook een voor de baard. Dus wanneer alle bovenstaande tips niet werken is dit er één die jij kan overwegen. Succes gegarandeerd.

Werk met wat je hebt

Wanneer een baardtransplantatie buiten je bereik is of iets is wat je gewoon niet wilt, dan raden we je aan om gewoon te werken met wat je hebt. Accepteer het. Skip die volle baard en bepaal een stijl die wel bij je past. Zo kan een stoppelbaard jou ook stukken mannelijker laten lijken.

Nu je weet hoe jij die volle baard creëert, is het van belang dat jij weet welke baardlengte perfect bij je past.