De stoppelbaard

Makkelijk te kweken. Afhankelijk van je baardgroei zal er tussen de twee en vijf dagen een aardig stoppelbaardje tevoorschijn komen. De stoppelbaard is tegenwoordig op veel werkplekken geaccepteerd, ja zelfs op de corporate kantoren. De stoppelbaard is in het bijzonder geschikt voor mannen met een groter en ronder gezicht. Door de baardlijn strak bij te werken/houden accentueer en creëer je meer hoeken in je gezicht.

Trim twee maal per week je baard op standje 1 tot 3. Wanneer je te vaak (bijvoorbeeld dagelijks) trimt zul je je huid beschadigen. Na de trimbeurt breng je een hydraterende creme aan.

stoppelbaard man man stoppel baard man man 2
stoppel baard man man 3 stoppel baard man man

De korte baard

De korte baard is geschikt voor mannen met een wat vollere baardgroei. Heb je geen volle baardgroei, dan zal deze lengte enkel de gaten verder accentueren. Echter kan het helpen wanneer je je baard even de tijd geeft. Laat de baard zo’n 10 dagen staan en trim deze dan op gelijke lengte (3 tot 5 millimeter). Houd de scheidingslijnen strak en zorg ervoor dat er geen lange haren over je lip hangen. Vindt je vriendin niet leuk. Ook bij de korte baard is hydratatie van essentieel belang.

Korte baard man man 2 Korte baard man man
Korte baard man man 3 Korte baard man man 4

De verzorgde baard

De verzorgde baard is vol, maar nergens langer dan een centimeter. Deze baardlengte is geschikt voor de formelere omgevingen, waar een baard geaccepteerd is. Deze baard is geschikt om je kaaklijn of jukbeenderen te accentueren. Ideaal wanneer je je kin voller wilt laten lijken. Trim iedere drie à vier dagen je baard op de gewenste lengte. zorg ervoor dat alle lijnen strak zijn en dat de baard gelijkmatig getrimd is. Bij een lengte als deze mag de baardolie tevoorschijn worden gehaald.

Verzorgde baard man man Verzorgde baard man man 2
Verzorgde baard man man 3 Verzorgde baard man man 4

De lange baard

Bij de lange baard is het geen kwestie meer van trimmen op één stand. Er dient model aan de baard gegeven te worden. Daarom adviseren we je om naar een barbier te gaan. Mits je over voldoende baardgroei beschikt doe je ongeveer twee à drie maanden over het groeien van een lange baard. Een lange baard is tussen de 1 centimeter en 3 centimeter, maar is aan de zijkanten meestal wat korter. Let op: voldoende baardgroei is een pre. De lange baard is ideaal voor mensen met een smal gezicht of een smalle kin. Heb je juist een ronder gezicht, zorg er dan voor dat de baard aan de zijkanten korter is. Maak iedere 2 à 3 weken een afspraak bij de barbier zodat het model behouden blijft.

Lange baard man man lange baard type man man
Lange baard man man 34 Lange baard type man man 2

Full Gandalf

De Full Gandalf is slechts voor weinig mannen weggelegd en wordt door velen gezien als de ultieme baard. De nodige tijd, een dosis zelfvertrouwen en een shitload aan baardgroei is nodig om een baard als deze te kweken. We spreken van een Gandalf als de baard je complete nek bedekt aan de voorkant. Hoelang je baard dan is, hangt af van je neklengte af.

Schermafbeelding 2016-08-29 om 16.12.39 Schermafbeelding 2016-08-29 om 16.14.26