Manboobs is voor veel mannen een probleem

Manboobs is een probleem voor een groot deel van de mannelijke bevolking. Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat de helft van alle mannen problemen heeft met manboobs, in verschillende gradaties. “Als een man hiermee problemen heeft, gaat het vrijwel altijd deels om vet en deels om borstklierweefsel”, aldus een cosmetische plastisch chirurg. De verhouding hiertussen verschillen per mens, maar het gaat nooit enkel om vet bij manboobs. Gelukkig zijn manboobs redelijk gemakkelijk op te lossen, namelijk met een gezond dieet en een goed trainingsschema. Voordat we kijken wat een gezond manboobs dieet is, gaan we eerst nog wat dieper in op het probleem.

manboobs dieet MAN MAN

Het kan te maken hebben met hormonale disbalans

De officiële naam voor manboobs is Gynecomastia. Dit komt meestal voor bij mannen die een hoge dosis oestrogeen hebben en de verhouding oestrogeen-testosteron niet meer klopt. Het komt vaak voor in de tienerjaren omdat de hormonale balans dan niet klopt. Als het bij oudere mannen een probleem is behoeft het vaak meer onderzoek, zoals bloedprikken om het onderliggende probleem te ontdekken. Naast het feit dat borstvorming zichtbaar is, bij één of beide borsten, kan het ook zorgen voor pijn bij aanraking.

Het probleem kan zich ontwikkelen als gevolg van bepaalde medicijnen of het kan te maken hebben met bepaalde supplementen. Veel mannen realiseren zich niet dat supplementen pro-hormoon ingrediënten hebben die dit soort bijwerkingen kunnen hebben. Als je manboobs door hormonale disbalans worden veroorzaakt, is het aan te raden om hiervoor naar de dokter te gaan. Dit kan namelijk niet worden weggewerkt met medicijnen, sporten of een bepaald dieet. Je zult er ofwel mee moeten leven ofwel een ingreep moeten overwegen. Maar als je probleem niet wordt veroorzaakt door je hormonen maar simpelweg doordat je iets te dik bent, dan helpt het onderstaande manboobs dieet je al een eind op weg.

Het manboobs dieet

Als het goed is, weet je ondertussen dat alleen een goed workoutschema je niet verder gaat helpen. Als je echt serieus bezig wilt gaan met een afgetraind lichaam, dan is je dieet essentieel. Het cliché abs are made in the kitchen klopt wel gewoon en geldt ook als je je manboobs wilt verliezen. Focus niet teveel op details, zorg eerst dat het grote plaatje wat betreft voeding klopt. Begin met een goed ontbijt en eet daarna nog twee goede maaltijden en eventueel wat gezonde tussendoortjes. Deze voedingsmiddelen hebben bewezen gezond te zijn en een positief effect te hebben op je metabolisme.

manboobs dieet MAN MAN

Goede voedingsmiddelen voor een manboobs dieet

  • Cacao: cacao heeft een positieve werking op de bloedstroming en spijsvertering en zorgt er daarnaast voor dat je eerder vol zit. Je zou het kunnen drinken als chocolademelk of eten als topping bij je yoghurt of kwark.
  • Quinoa: deze graanzaad is hoog in vezels, en bevat essentiële aminozuren en calcium. Dit zorgt allemaal voor een hoog metabolisme, waardoor je veel calorieën verbrandt. Je kunt dit makkelijk eten als topping bij een salade, wat ook nog eens goed smaakt.
  • Groene thee: er zijn onderzoeken die uitwijzen dat bepaalde stoffen in groene thee ervoor zorgen dat je metabolisme een boost krijgt. Dit verbrandt niet perse superveel calorieën extra, maar wanneer je frisdrank inruilt voor groene thee bereik je wel veel.
  • Bladgroenten: bladgroenten zijn hoog in vezels en ijzer, en bovendien laag in calorieën. Let wel op waarmee je dit eet, een calorierijke dressing bereikt dan weer een tegenovergesteld effect.
  • Chili pepers: hete pepers staan erom bekend dat ze je metabolisme boosten. Als je een halve theelepel cayenne peper toevoegt aan je maaltijd verbrandt dit 10 calorieën meer per uur, voor een periode van 4 uur, in vergelijking met dezelfde maaltijd zonder de peper. Probeer dit dus regelmatig toe te voegen, dit zorgt toch weer voor een kleine winst.
  • Eieren: vol met ijzer, vitaminen en natuurlijk eiwitten. Eiwitten zorgen tevens voor een goed metabolisme, je wint hier dus veel mee. Je kunt ze in elke maaltijd toevoegen of eten als tussendoortje.
  • Bonen: bonen zitten vol met vitamine B en zink, die het testosteron level verhogen en uiteindelijk je metabolisme boosten. En als we erover nadenken kun je bonen eigenlijk bijna overal wel aan toevoegen, dus is dit een goed voedingsmiddel om regelmatig te eten.

Er zijn ook voedingsmiddelen die juist niet goed zijn, hou daar ook rekening mee.