1. Fit

Bij het uitzoeken van kleding moet je goed kijken naar de fit. Elk kledingstuk dat te strak zit, accentueert de rondingen rondom je borst. Hierdoor zullen je man boobs enorm opvallen. Indien je kleding koopt dat weer te los zit, zal dit je juist groter maken. Zorg voor een balans. Het is belangrijk dat er tussen je borst en de stof een beetje ruimte zit. Indien het nodig is, koop je een maat groter. Ga naar een kleermaker bij jou in de buurt en laat het bij de schouders en middel innemen naar je eigen wensen.

man boobs
Foto via Instagram notoriouslydapper

2. Style

Je kan beter voor een overhemd gaan dan voor een t-shirt, omdat overhemden meer structuur hebben. Dit kledingstuk zal beter om je lichaam heen vallen. Kies daarom voor overhemden die dikker van stof zijn. Op deze manier wordt de aandacht niet meer op je moobs gelegd.

wit overhemd 3

Overhemd

wit €80 Shop nu

3. Details

Een borstzak kan zorgen dat een shirt extra structuur krijgt en dat het je man boobs kan verbergen. Echter, een gedetailleerde borstzak van grote omvang trekt de aandacht naar je man boobs toe. Daarom moet je bij het aanschaffen van een shirt hier goed opletten.

Stof shirt materiaal heren man boobs MAN MAN Borstzak overhemd blauw heren MAN MAN

4. Kleur en print

Bij een wit shirt zie je duidelijker je man boobs door de schaduw dan bij een gestreept of donker shirt. Echter betekent dit niet dat je enkel donkere kleuren moet gebruiken. Wanneer je een licht kleurige shirt wilt dragen, zorg dan dat je er een aanschaft van dik katoen. Toch is het beste om een kledingstuk te dragen met meer print. Hierdoor is de voorkant drukker en word er minder geaccentueerd op de moobs.

5. Compressie tegen man boobs

Dit is het laatste redmiddel. Compressie vesten zijn overal te koop, het kost een beetje en helpt gegarandeerd bij het verbergen van je man boobs. Het item is zo ontworpen dat je er niks van ziet (tenzij je de vier bovenste knoopjes van je overhemd open laat voor de vrouwen). Aangezien een compressie vest het nagenoeg hetzelfde zit als een sport t-shirt, zit het lekker. Als je er een aan hebt, merk je er zelf niks van.

man boobs kleding
Foto via Instagram notoriouslydapper

Niet iedereen heeft behoefte aan stijltips of een workout. Zo kan je 10 kilo afvallen zonder te sporten.