In Nederland kan het soms best verwarrend zijn. Eerst zit je lekker Undercover te kijken waar Frank Lammers als Ferry, de felle maffioso, op de camping te zien is. En een paar uur later zie je ‘m al grappend in een Jumbo reclame voorbij komen. Desalniettemin vult hij het in beide rollen erg sterk in en daar vangt hij ook een aardig zakcentje voor. We focussen ons voor nu even op zijn inkomsten van de Jumbo reclames.

Frank Lammers in de Jumbo

Frank Lammers vertolkt al sinds 2013 de rol van familieman Bas in de reclames van de zwarte-gele supermarktketen. De Brabantse acteur zei in een interview met HP/De Tijd over zijn rol in de commercials: “Je kan één keer cashen als acteur in Nederland. En als je dat kan, vind ik dat je dat moet doen, zeker als je een gezin hebt. Voor het bedrag dat ik daarvoor krijg, moet ik twintig films doen.” Toch zou Lammers ook zonder de familieman te spelen in de reclame wel rondkomen. “Ik kan ook prima zonder die commercial.”

 

Zijn salaris

Volgens meerdere bronnen vangt de Brabantse acteur zo’n 100.000 euro voor zijn werk in de reclamespotjes. Al doet Lammers daar zelf geen uitspraken over. Maar voor dit bedrag levert hij ook een stukje vrijheid in. Het is niet de bedoeling dat hij zijn winkelwagen volgooit bij Jumbo-concurrenten. Dit gaf de acteur recent toe in Rooijakkers Over De Vloer. “Klote winkel!”, grapte hij toen hij met Art langs een Appie liep. “Ik ben er al zes jaar niet meer geweest.” Maar mag hij dan écht niet naar een Albert Heijn, vroeg Art? “Nee”, zegt Lammers. “En terecht.”

Frank Lammers blijft ook in 2020 gewoon doorgaan als hét gezicht van de Jumbo. Dat vertelt de acteur in de Veronica Magazine. Lammers casht dus lekker voor zijn personage, dus dat zal hij niet laten liggen. Zelfs niet nu hij ook druk in de weer is met Undercover.