Welke voeding?

Afvallen zonder te sporten, het kan echt. Koolhydraten zorgen voor een stijging van het insulineniveau van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het enzym dat lichaamsvet kan verbranden, ook wel beter bekend als Hormone-Sensitive Lipase (HSL), wordt geblokkeerd. Dit betekent dus dat koolhydraten ervoor zorgen dat je heel moeilijk je lichaamsvet kan verbranden. Eiwitten en (gezonde) vetten stimuleren daarentegen de vetverbranding, waardoor jij gemakkelijker af kan vallen. Voorbeelden van eiwitten en gezonden vetten zijn: vis, vlees, noten en sommige groenten.

 

Dé tips: afvallen zonder sporten

Met de onderstaande tips kan jij binnen vijf weken tot maar liefst 10 kilogram afvallen. Dus ben jij niet bepaald een liefhebber van sporten maar wil je wel die nodige kilo’s kwijt? Check dan de tips voor afvallen zonder sporten:

Tip 1: kook zelf

Het is van belang dat je zelf je eten bereidt. Hierdoor heb je zelf altijd in de hand wat er allemaal in je gerecht gaat. Zo kan je zelf bijvoorbeeld gemakkelijk gezondere sauzen maken. Natuurlijk mag je af en toe uiteten gaan, maar let dan ook op wat je eet. Het is vanzelfsprekend dat jij je dan niet opeens moet gaan volproppen met koolhydraten.

Tip 2: wat haal jij in huis?

Eén van de belangrijkste punten waar jij op moet letten, zijn de boodschappen. Als jij de ongezonde voeding niet in huis hebt gehaald, zal de verleiding ook vele malen lager zijn.

Tip 3: ga voor sapjes

Je kan jezelf aanleren om veel te ‘juicen’. Maak er een gewoonte van om zelf groentesapjes te maken. Hierdoor zal jij de nodige vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgen en worden deze snel door het lichaam opgenomen. De groentesapjes bevatten vrijwel geen calorieën maar zullen wel jouw honger stillen.

afvallen zonder sporten MAN MAN

Tip 4: weeg één keer per week

Velen die zich bezighouden met afvallen, wegen zich gedurende die periode vrijwel elke dag. Dit geeft echter een vertekend beeld, aangezien het tijdstip van de dag, het weer, beweging en verschillende andere factoren invloed hebben op je gewicht. Het kan nogal demotiverend zijn als jij denkt gezond bezig te zijn en je gewicht ziet stijgen ten opzichte van de dag ervoor. Wij raden je daarom zeker aan om niet elke dag te wegen, maar eens in de week.

Tip 5: how to snack?

Naast je boodschappen, zijn snacks de belangrijkste factor in dit proces. Aan het einde van de middag of na het avondeten krijg je wel eens zin in iets lekkers. In dat geval is het het beste om te gaan voor een rauwe snack als wortelen of een stukje fruit. Een ander alternatief zijn natuurlijke eiwitrepen. Zo is het mogelijk om te kunnen genieten van een heerlijk tussendoortje met bijvoorbeeld chocolade zonder dat het een negatief effect heeft op het afvallen.

afvallen zonder sporten MAN MAN

Tip: 6 breng je omgeving op de hoogte

Wanneer je familie en vrienden op de hoogte zijn van jouw gezonde periode, zullen zij hier ook een steentje aan bijdragen. Zo zal jij niet elke keer gepusht worden om dat ene stukje taart aan te nemen. Ook zal je partner rekening kunnen houden met de boodschappen en dergelijke. In het meest positieve geval zal

Tip 7: begin nu

We kennen het allemaal wel. We maken o zo mooie plannen en in het begin van het jaar goede voornemens. Maar wie houdt zich hier nou aan? Begin dus direct en voer je plannen direct uit. Als je eenmaal in die flow zit dan is het gemakkelijker om erin te blijven,

Zie jij na al die tijd nog steeds geen resultaat? Dan kan het alsnog aan je voeding liggen. Deze stiekeme dikmakers zijn killing voor je dieet.