Yoghurt met fruit

En dan bedoelen we niet de Griekse yoghurt waar je zelf verse stukjes banaan aan toevoegt, maar de standaard ‘fruityoghurt’ die je kunt halen in de supermarkt. Deze zit vol met suikers en bevat waarschijnlijk niet eens echt fruit. Bij dit product geldt: vers is altijd beter.

Bars

Proteïne bars, Smart bars, Energy bars; het klinkt alsof je heel goed bezig bent, maar 9 van de 10 keer is dit niet het geval. Deze ‘gezonde’ bars zijn eigenlijk gewoon snoeprepen in een gezond jasje. Natuurlijk zitten er wel repen bij die goed voor je zijn, maar hiervoor moet je goed de achterkant van de verpakking checken.

Muesli

Van cruesli wist je waarschijnlijk dat dit niet de meest gezonde keuze is, maar vaak is muesli dit ook niet. Veel merken voegen er tijdens het proces veel olie en suiker aan toe, maar ook toevoegingen als gedroogd fruit kan het caloriegehalte snel omhoog doen schieten. Wanneer we 1/4e kop aan ons ontbijtje toevoegen is er helemaal niks aan de hand, maar vaak doen we er nog een handje (of twee) extra bij. Kijk ook bij dit product goed op de achterkant van de verpakking, want er zijn gezondere en minder gezondere varianten.

gezond-voedsel-muesli-manman

Gedroogd fruit

Dit is weer zo’n product waarvan de naam eigenlijk misleidend is. Gedroogd fruit is inderdaad fruit, maar er is heel veel suiker aan toegevoegd. En een paar stukjes is natuurlijk niet erg, maar we kunnen hier al snel veel van eten zonder het door te hebben.

Groentechips

Groentechips… Hoewel ‘groente’ je al snel een gezonde vibe geeft, blijft het simpelweg chips. Het is dan misschien wel gemaakt van groenten, maar de meeste goede voedingsstoffen gaan verloren tijdens het proces om er chips van te maken. Uiteindelijk bevatten ze dus maar heel weinig van het originele product.

Wraps

Wraps? Ja helaas wel, maar gelukkig niet allemaal. De wraps uit de supermarkt die je tijdens je lunch zelf vult met hummus, sla, komkommer, avocado en kipfilet is inderdaad een gezondere keuze dan je bammetje. Maar wanneer je een wrap in een restaurant bestelt moet je goed opletten wat hierin zit want vaak vullen ze een wrap al snel met ongezonde dressings of bacon. En in dat geval kun je beter voor iets anders gaan.

Dit betekent natuurlijk niet dat je al deze voedingsmiddelen volledig uit je dieet moet skippen, maar het betekent wel dat je er niet eindeloos van kunt eten omdat je denkt dat het toch gezond is. Ook per persoon is het weer anders wat of hoeveel diegene eet, wanneer je veel sport, moet je ook meer eten. Dan zijn dit de snacks die je het beste kunt eten.