Waaraan kan je herkennen dat zij geen relatiemateriaal is?

Twijfelen over je relatie kan terecht zijn, maar soms ook onzin die je jezelf aanpraat. Soms ligt het aan jou, soms aan haar of het is een combinatie van. Het is daarom belangrijk om te weten of zij relatiemateriaal is, maar het is minstens net zo belangrijk om te weten of ze dat totaal niet is. Waaraan kan je dat nou zien voordat je hopeloos te veel energie aan het stoppen in een uitzichtloos geval? Wij hebben enkele punten opgesteld waaraan je kan herkennen dat ze geen relatiemateriaal is.

 

1.  Ze is geen relatiemateriaal als zij jouw dromen in de weg staat

Jouw dromen en vooruitzichten voor de toekomst zijn datgene wat jou drijft en waarnaar je kan uitkijken. Als je vriendin dit tegen gaat staan en je geen steun biedt, dan moet je er toch nog even twee keer over nadenken of zij wel de ware is. Een discussie, opmerkingen of vragen over hoe jij jouw droom wilt verwezenlijken zijn normaal. Zo lang ze jou maar steunt en er ook op een positieve manier naar kan kijken.

geen relatiemateriaal herkennen

2. Als je je onzichtbaar en alleen voelt

Soms vind je de relatie leuk, maar niet de persoon. Eenzaamheid kan een voornaamste reden zijn om alsnog samen te blijven, omdat je gewoon niet alleen wil zijn. Als je je al eenzaam voelt, terwijl je nog in een relatie zit, dan moet eigenlijk al meteen aan de bel trekken. In een relatie wil je gewaardeerd en gezien worden. Elkaar blij maken is één van de voornaamste redenen om een relatie met elkaar aan te gaan, maar je moet dus ook naar jezelf kijken of je nog blij bent met je relatie.

3. Pijnlijke opmerkingen

Elkaar pesten en belachelijk maken zorgt voor een sterkere relatie. Er is alleen wel een grens. Een sarcastische grap kan iedereen waarderen, maar een pijnlijke opmerking is niet fijn en als koppel weet je vaak hele persoonlijke dingen van elkaar. Sommige dingen kunnen heel snel omgetoverd worden in pijnlijke opmerkingen. Als jij dit vaak meemaakt met je vriendin, dan is zij waarschijnlijk niet de ware voor jou. Je moet immers ook blij zijn in de relatie en niet alleen maar gekwetst worden.

geen relatiemateriaal

4. Als ze gaat bepalen wanneer je blij moet zijn

Wij vinden het hilarisch als Arjen Lubach weer iemand belachelijk maakt, maar we kunnen ons ook voorstellen dat sommige mensen het minder leuk vinden. Jij kan het misschien hilarisch vinden als een dronken persoon op z’n plaat gaat, maar je vriendin vindt dit alleen maar zielig. De humor van iemand siert diegene en het is daarom ook belangrijk dat je partner niet denkt dat ze kan bepalen wat jij wel leuk vindt en wat niet. Zonder je eigen plezier, humor en geluk heb je maar weinig over. Elk mens is verschillend en dat moet ze ook maar accepteren. Zo niet, dan moet je er nog maar heel goed over nadenken.

5. Herkennen dat zij geen relatiemateriaal is aan een ongelukkige relatie

Het is misschien voor de hand liggend, maar er zijn genoeg mannen die door kabbelen met hun middelmatige relatie. Word je hier blij van? Nee. Stop er dan ook mee. Aan deze 7 tekenen kan je zien dat je in een slechte relatie zit.

Gaat je relatie niet helemaal lekker, maar wil je het nog niet opgeven? Check dan deze tips om je relatie te verbeteren.