Wanneer kan je twijfelen over je relatie?

Stoppen met slechte gewoontes om een gezonde relatie te hebben is al een hele stap naar een leuke en langdurige relatie. Maar soms kan je van alles proberen, maar is het gewoon allemaal nét niet. De relatieproblemen stapelen zich op en voor je het weet zie je de bomen door het bos niet meer. Hoe weet je nou dat het twijfelen over je relatie terecht is? Wij hebben voor jullie vier herkenningspunten waaraan je kan zien dat je twijfelt over je relatie.

1. De spanning is weg

Maakt niet uit hoeveel je van elkaar houdt, maar zonder spanning wordt het wel heel eentonig en verlies je interesse. Als je geen zin meer hebt om iets voor elkaar te doen en niet ernaar uitkijkt om elkaar te zien, dan is het wel een beetje klaar. Kijk, je zal niet non-stop zo enthousiast zijn als twee 16-jarigen, maar het moet ook niet zijn dat je naar haar toegaat omdat het maar moet. Onnodige irritaties zijn ook een teken hiervan. Een lekke ballon kan je niet meer opblazen maar beter weggooien.

twijfelen over relatie

Tip van de redactie: probeer één van de 10 dates om je relatie spannend te houden.

2. Geen eerlijkheid leidt tot relatieproblemen

Eerlijkheid en vertrouwen zijn het aller belangrijkste in een relatie. Heb je geen vertrouwen meer in je relatie, dan moet je toch even achter je oren krabben wat je nu wilt. Liegen en vreemdgaan zijn niet de dingen die een echte vent zou doen. Wees dan een échte vent en zeg tegen haar hoe je je voelt. De gevoelens van een vrouw zijn fragieler dan je denkt en handel daar ook naar.

3. Twijfelen over je relatie bij gebrek aan liefde

Dit klinkt misschien als een hele logische reden, maar het kan er zomaar insluipen. Als je samen bent maar je voelt geen liefde meer, is het beter om de relatie goed te beëindigen. Logisch. Maar er zijn ook relaties die zijn ontstaan uit iets anders dan liefde. Dit kan zijn dat je een relatie hebt gekregen met iemand omdat je niet wilde dat ze met die andere gast kreeg. Of omdat je het zielig vond dat ze altijd maar achter je aan liep. Liefde is iets dat moet blijven, maar ook iets waar de relatie op gebouwd moet zijn. Anders kan je beter vrienden zijn.

problemen met je relatie

4. Geweld of uitbuiting zijn serieuze relatieproblemen

Dit zijn serieuze relatieproblemen die je niet over het hoofd mag zien. Hoewel je eerder zou denken dat vrouwen slachtoffer zijn van geweld, kan het ook zeker andersom zijn. Iets wat voor ons mannen sneller zou kunnen gebeuren is uitbuiting. Is je vriendin alleen maar uit op je geld en je spullen? Denk dan echt even goed na of het écht je vriendin is en werk die vrouw uit je leven.