The Wind that Shakes the Barley met een Peaky Blinders-acteur

De film begint in Ierland, in het jaar 1920. Damien, de rol die Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy op zich neemt, is net afgestudeerd als dokter en wil naar Londen om daar in een ziekenhuis te werken. Maar er komt iets tussen: als hij getuige is van een aantal wandaden van het Britse leger sluit hij zich aan bij de IRA, net als zijn broer Teddy.

De twee broers vechten in een guerrillaoorlog tegen Britse troepen voor vrijheid. De twee werden uit elkaar getrokken tijdens de oorlog, maar kwamen weer samen om te strijden. De film begint dan vrij vredig, maar al snel wordt de toon gezet: haat, verachting en geweld richting elkaar. Je wordt meegetrokken van het ene geweldincident in de andere, een koers die in de rest van de film te zien is.

Peaky-Blinders-Cillian-Murphy

Cillian Murphy schittert in talloze films en series

Trouwens, acteur Cillian Murphy was natuurlijk niet alleen te zien in deze film. Hij speelde onder andere mee in topfilms als Batman Begins, The Dark Knight, Inception en Dunkirk. Maar toch is hij met name bekend door zijn rol als Thomas Shelby in de Britse serie Peaky Blinders. Murphy was in eerst instantie helemaal geen acteur: hij was gitarist bij diverse bandjes. Toen hij ook maar één stap op het toneel zette op de Universiteit waar hij zat, wilde hij acteur worden. Hij speelde in veel toneelvoorstellingen op de Universiteit en had kleine rollen in een aantal Hollywood-films. Zijn eerste grote film was Batman, waarna hij wereldberoemd werd.

 

Helaas staat de film niet op Netflix, maar zijn er genoeg aanbieders waar je de film kan huren.