Eenzaamheid zorgt ervoor dat men niet zonder relatie kan

Door eenzaamheid kan een man gekke dingen gaan doen. Een relatie beginnen met iemand die anders een no-go zou zijn bijvoorbeeld. Zo kom je erachter of je relatie wel echt om jou en je partner draait, of juist om jouw drang om bij iemand te zijn.

1. Je mist haar wel, maar alleen als je alleen bent

Je denkt op een feestje of tijdens een avondje lekker bankhangen met vrienden niet één keer aan je meisje, maar zodra al het geroezemoes om je heen verandert in stilte, dan komt ze terug in je gedachten. Wanneer je haar alleen maar mist als je alleen bent en niets te doen hebt, wordt het tricky. Het kan in dat geval zo zijn dat je de aandacht en affectie mist, maar niet de persoon zelf.

ik mis mijn ex

2. Je wil haar veranderen

Als je van iemand houdt, houd je ook van haar gebreken. Je bent in dat geval niet de hele tijd bezig om haar te veranderen en ‘verbeteren’. Er is een verschil tussen je geliefde helpen veranderen omdat zij het wil en je geliefde veranderen omdat jij dat wil. Als je constant probeert je partner te veranderen, zullen er problemen ontstaan in je relatie. Liefde betekent ook acceptatie van gebreken: haar proberen te veranderen betekent dat je niet van haar houdt.

3. Je denkt alleen maar aan de toekomst (en leeft niet in het nu)

Als je samen bent met een persoon van wie je houdt, geniet je van het moment zelf en denk je niet te veel na over hoe de toekomst eruit gaat zien. We bedoelen natuurlijk niet dat je er niet van mag dromen om samen een gezin te stichten. Wel is het zo dat je moet bedenken dat je misschien niet in de goede relatie zit, als je piekert over je toekomst met haar en daardoor het hier en nu vergeet.

4. De romantische dingen die jullie doen, maken je niet gelukkig

Stel je voor: je hebt de perfecte droomdate samen. Met z’n tweeën op het strand, dinerend terwijl de zon ondergaat. Het is enorm romantisch, of ja, zo zou het moeten voelen. Maar zo voelt het niet. Dit is een groot teken dat je aan tafel zit met de verkeerde persoon. Het kan ook zijn dat jij simpelweg niet zo romantisch aangelegd bent, maar er moet toch wel enig gevoel van liefde zijn.

ben ik verliefd

5. Je vergelijkt jezelf met andere koppels

Als je merkt dat je je relatie constant vergelijkt met andere relaties (en dan bedoelen we niet alleen op sociale media, maar relaties als die van je broer of van je vrienden), zit er iets niet goed. Een relatie die volledig op liefde gebaseerd is hoeft niet vergeleken te worden met die van anderen.

6. Je vindt dat je beter verdient

Als je dit voelt, is er geen uitleg nodig dat je niet écht van haar houdt. Als je daadwerkelijk van iemand houdt, verdien je niet beter – je verdient haar. Precies zoals ze is.

7. Julie passen eigenlijk niet bij elkaar

Misschien is het omdat jullie andere dingen willen in het leven. Misschien komen jullie waarden en normen niet overeen. Begrijp het niet verkeerd: geen enkel koppel past voor 100% bij elkaar, maar in een relatie is het toch belangrijk dat jullie wel dezelfde visie hebben. Als jullie dit niet hebben, wordt het lastig.

Aan het twijfelen aan je relatie? Hier zijn 7 tekenen dat je in een slechte relatie zit.