1. Je vraagt je altijd af of je in een slechte relatie zit

Heb je ooit een heerlijke maaltijd gegeten en je ondertussen afgevraagd ‘is dit een slechte maaltijd en moet ik eigenlijk niet andere maaltijden bekijken, proeven en ontdekken?’ Nee, natuurlijk niet. En zo zit het ook in een relatie. Natuurlijk zijn er zware momenten en is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar wanneer je constant twijfelt, je afvraagt of het ook anders kan en negatief bent, zit je wellicht écht in een slechte relatie en kun je het beter verderop zoeken.

2. Je bent geen prioriteit

Wanneer je constant onderaan het prioriteitenlijstje staat, zouden de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Gaat je meisje liever naar een ander feestje toe dan naar het feestje dat jij hebt georganiseerd of waar je al lange tijd naar uit kijkt? Vervolgens probeer je een prioriteit te zijn door te forceren en vraagt ze om wat ‘extra ruimte’. En dit kan natuurlijk ook andersom zijn. Ben je liever met andere dingen bezig dan je meisje? Dan kun je beter een punt achter je slechte relatie zetten.

slecht relatie man man

3. Aanpassen komt niet van twee kanten

In een relatie is het geven en nemen. Jij houdt niet van die romantische comedy’s, zij niet van de wekelijkse voetbalwedstrijd. Echter moet hier wel balans in zijn. Jij doet dingen voor je meisje die je zelf ‘minder leuk’ vindt, maar waar je haar juist gelukkig mee maakt. En andersom. Is dit enkel eenrichtingsverkeer. Dan zit er iets niet goed.

4. Je vrienden en familie zeiden het al eerder

Liefde maakt blind. Heb je ooit een relatie gehad en na enkele maanden gedacht: ‘hoe heb ik haar ooit leuk kunnen vinden?’. Dat komt dus door die blindheid. Natuurlijk moet je niet naar iedereen luisteren, maar wanneer je beste vrienden en naaste familie enkel negatief over haar kunnen praten, mag je jezelf toch weleens achter de oren krabben. Toeschouwers zien vaak eerder dat een wedstrijd verloren is dan de spelers zelf.

slechte relatie mannen blog man man

5. Je bent het gelukkigst wanneer ze er niet is

Wanneer jij een gevoel van opluchting ervaart wanneer ze tot ’s avonds laat moet werken of je haar praktisch smeekt om gezellig met ‘de meiden’ mee te gaan, is het tijd voor een evaluatie-moment. Iedereen heeft ruimte en tijd voor zichzelf nodig. Echter moeten dit niet jouw gelukkigste momenten zijn. Wanneer de quality-time avond meer op een routineklus dan een spannend moment lijkt, wordt het mogelijk tijd om de stekker eruit te trekken.

6. Je stopt met het zeggen van dingen waaraan je je ergert

Simpelweg omdat je weet dat deze dingen tot een ruzie zullen leiden. En ja, constant ruzie maken is ook geen optie, maar je gevoelens niet uiten ook zeker niet.

7. Je probeert altijd aan de mooie momenten terug te denken

Je kunt een relatie niet beoordelen op enkel de eerste maanden. Natuurlijk is het dan geweldig, want alles is nieuw en je ontdekt nieuwe dingen. Maar wanneer je een jaar verder bent, alles verschrikkelijk is, maar je je vasthoudt aan enkel die mooie momenten in de eerste maanden, ben je gevaarlijk bezig. Deze momenten zullen namelijk niet terugkomen. Eigenlijk ben je dan aan het wachten op iemand die in-real-life niet bestaat.