Je relatie verbeteren en onderhouden is een hele kunst

Het verbeteren van je relatie kun je nog het beste vergelijken met het bedrijven van topsport. Het vergt inspanningen van beide kanten. In zes praktische tips laten we je zien hoe je de relatie ten alle tijden spannend en dynamisch kunt houden.

  1. Wees origineel

“Mensen willen niet alleen weten dat ze geliefd zijn, maar ook het gevoel hebben te worden aanbeden”, aldus gedrags- en relatie-expert Patrick Wanis. Zijn advies: “Probeer creatieve manieren te vinden om te laten zien dat je nog steeds helemaal gek bent op je partner.”

Bovenstaande is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Volgens de relatietherapeut is de sleutel vaak het op de juiste manier interpreteren van de lichaamstaal. De houding en het gedrag van je partner zeggen vaak meer dan woorden en maken in de meeste gevallen duidelijk waar de behoeftes liggen. Maak daar dus gebruik van en ontwikkel je talent om je partner ook zonder verbale communicatie goed te begrijpen.

  1. Complimenten zijn belangrijk

Complimenten maken is extreem waardevol. Niet voor niets zegt men dat het vaak gaat om de kleine gebaren. Het geven van een welgemeend compliment kan net datgene zijn wat je partner nodig heeft om het gevoel te krijgen dat je haar waardeert.

 

relatie onderhouden tips

Bij het geven van een compliment is wel wat tact vereist. Een compliment geven met als doel om je partner blij te maken gaat niet werken. Met name vrouwen hebben snel door of je het echt meent wat je zegt of dat je het puur doet omdat het zou moeten. Wees dus eerlijk en oprecht en kies je worden zorgvuldig. Kortom, doe wat moeite en geniet van haar reactie.

  1. Laat ze zich gewaardeerd voelen

Ook al klinkt het als een standaard gegeven, het laten weten dat je jouw partner waardeert is ontzettend belangrijk. Doe je dat op de juiste manier, dan zal ze weten dat je prioriteit bij haar ligt.

Herinner jezelf eraan dat het makkelijk is om iemand als vanzelfsprekend te beschouwen. De vraag die je zou moeten stellen is: hoe laat ik haar zien dat ik echt van haar houd en haar waardeer? Doe dit regelmatig en niet alleen bij speciale gelegenheden.

  1. Humor is je sterkste troef

Je relatie verbeteren kan je op verschillende manieren doen, maar als de humor in je relatie ontbreekt wordt het knap lastig. Samen lachen en samen plezier maken is een onmisbare factor in elke relatie. Het zorgt voor verbinding en laat je partner zien dat je aandacht wilt geven.

humor relatie

Een goede relatie is te herkennen aan het samen ophalen van fijne herinneringen. Maak je de volgende keer iets vergelijkbaars mee, dan is de kans groot dat dit de aanleiding is om samen even herinneringen op te halen.

  1. Openbaar complimenten geven

Natuurlijk waardeert je partner een goed en gemeend compliment. Maar wil je echt punten scoren, maak dan ook je vrienden en familie deelgenoot van het compliment.

Als je je partner in het bijzijn van anderen complimenteert, bouw je het aanzien van de relatie op. Je partner in een één-op-één situatie een compliment te geven is makkelijk, maar een compliment in het openbaar tilt je hele relatie naar een hoger niveau. Je laat de wereld zien hoe je over iemand denkt, en je doet het op een manier die je partner niet kan ontgaan.

  1. Wees authentiek, ook in bed

Regelmatige seks is geweldig, maar dit soort seks is een beetje anders dan normaal. Zorg ervoor dat je partner zich ook in seksuele zin gewaardeerd voelt. Seks is een geweldige manier om je samen helemaal top te voelen. Het zou dus meer moeten zijn dan enkel een moment van behoefte. Door extra aandacht te geven aan de manier waarop je de liefde bedrijft, inclusief de periode voorafgaand aan ‘de daad’, kan jij je relatie verbeteren.