In gesprek met Insider spraken Weta digital VFX supervisor Matt Aitken en producent Jen Underdahl over de doodscène van Robert Downey Jr.’s Tony Stark in, ook wel bekend als Iron Man. Ze lichten toe dat er verschillende mogelijkheden waren in de bekende scène in Avengers: Endgame. 

Verschillende doodsplannen

“We gaven de filmmakers een volledig assortiment [van beelden] om uit te kiezen en een van die beelden was waar de energie van de stenen recht in zijn gezicht straalde. Het liet één van zijn oogbollen eruit ploppen en deze hing op zijn wang,” zei VFX supervisor Aitken. Hij voegde er nog aan toe: “Daar zijn ze niet voor gegaan.”

“We hebben een Two-Face versie gedaan waar je binnen kwam en je de pezen en de tanden zag,” voegde producent Underdahl toe. “Die beelden werden echter niet gebruikt omdat dit teveel kracht zou wegnemen bij de emotionele scène rond Tony Starks afscheid.”.

We kunnen van geluk spreken dat ze voor geen van deze beide opties hebben gekozen. De laatste scène van Tony Stark was precies zoals de meeste fans het gewild hadden: rustig en vol emotie.

Doorstroom van de franchise

Ook al is Avengers: Endgame de laatste film in Marvel’s ‘Phase Three‘, toch komen er nog een hoop nieuwe films met de superheldencast. De eerstvolgende die gepland staat is de film Black Widow. De release date van deze film staat gepland op 29 april. Onder andere Scarlett Johansson als Black Widow en Robert Downey Jr. als vermoedelijk Tony Stark spelen hierin mee. Ook David Harbour, voornamelijk bekend van de Netflix-serie Stranger Things, speelt mee in deze gloednieuwe Marvel-release.