Avengers: Endgame

Het is de laatste deel in de reeks en het vervolg op Avengers: Infinity War uit 2018. Marvel haalt met de twee films alles uit de kast. Infinity War had een budget tussen de 300 en 400 miljoen en Endgame zal zeker niet voor minder gemaakt zijn. De twee films zijn zelfs gelijktijdig opgenomen, met scènes voor Infinity War en Endgame dwars door elkaar heen. Marvel laat dus niets aan het toeval over. Avengers: Endgame belooft dan ook de filmsensatie van het jaar te worden. Letterlijk een waslijst aan de grootste namen van Hollywood spelen in de film. Het centrale Avengers-team bestaat uit Robert Downey Jr. als Iron Man, Chris Evans als Captain America, Scarlett Johansson als Black Widow, Chris Hemsworth als Thor, Mark Ruffalo als Hulk en Jeremy Renner als Hawkeye. Maar de gehele cast is werkelijk te uitgebreid om op te noemen. De Avengers moeten het opnemen tegen Thanos, gespeeld door Josh Brolin. De halve wereldpopulatie had hij al uitgeroeid en nu is hij van plan het gehele universum weg te vagen. Hier zijn maar liefst zes magische stenen voor nodig. Ondertussen wordt het relatief nieuwe personage Ant Man, gespeeld door Paul Rudd, op onverklaarbare wijze vanuit een andere dimensie terug op aarde geteleporteerd. Hij heeft mogelijk een manier om de gebeurtenissen van Infinity War ongedaan te maken. Om te zien wat er nog meer uitkomt, check je onze lijst van toffe bioscoopfilms die in april op het witte doek zullen verschijnen.

 

Een blockbuster van formaat

Avengers: Endgame is een blockbuster van formaat, die de Marvel-reeks een eerwaardig slotakkoord geeft. Het is Hollywood op zijn grootst, het is Hollywood op zijn spectaculairs, het is Hollywood op zijn best. Zelfs de scepticus zal moeten toegeven dat de film indrukwekkend is. Het zal Marvel-fans laten zinderen in hun bioscoopstoelen en alles bieden waar ze naar verlangen. Er werd in de zaal waar we de persvoorstelling mochten bijwonen regelmatig gejuicht en geklapt. Net zo episch als de actiescènes, special effects en de film zelf is de lengte van de film. Met een speelduur van drie uur is Avengers: Endgame maar liefst een half uur langer dan Infinity War. Toch is geen scène overbodig in de film. De volle drie uur is gewoonweg nodig om de gehele filmreeks van Marvel, waarin Endgame de 22ste film is, tot een goed einde te brengen en alle eindjes aan elkaar te knopen. Wat een absoluut spektakelstuk is deze film. Het is de reden waarom je nog altijd films in de bioscoop, op groot scherm, bij voorkeur in IMAX, wil zien. Natuurlijk wordt er hier en daar te overdreven geacteerd. Je zal de nodige sentimentele scènes tegenkomen, die niet uit het verhaal gelaten kunnen worden. Ook is er zo nu en dan de te duidelijk geplande oneliner. Maar daar staat dan wel weer een flinke dosis humor tegenover. Dat en de daverende visuals met CGI en felle kleuren in overvloed. Het is tenslotte gewoon heel indrukwekkend om zo’n omvangrijke cast met topacteurs van de bovenste plank in één film te zien. Op vergelijkbare wijze kunnen Marvel-fans hun lol niet op met al hun favoriete superhelden die de krachten bundelen om het lot van de wereld te redden. Avengers: Endgame is met recht dé blockbuster van het jaar, een film die je absoluut niet mag missen dit voorjaar.

Kijk om in de stemming te komen onderstaande video van de Avengers: Endgame-cast, die bij Jimmy Fallon ‘We Didn’t Start the Fire’ zingt:

 

Eruit zien als Chris Hemsworth? Met deze workout word jij net zo gespierd als Thor.