Wie is Chris Hemsworth?

Chris Hemsworth is afkomstig uit de inmiddels beroemde Hemsworth familie, waarin drie broers hun geld verdienen als acteur. Hij brak definitief door met de Marvel film Thor uit 2011, waarin hij voor het eerst de gelijknamige god van de donder uit de Noordse mythologie speelde. Later speelde hij deze rol in nog meer films, waaronder Avengers. Inmiddels is hij een van de bekendste acteurs in Hollywood. Uiteraard moet hij hiervoor hard werken, dus nemen we een kijkje in de Chris Hemsworth workout.

Het doel van zijn trainingen

Hemsworth traint volgens deze principes om topfit te worden voor een nieuwe film waarin hij een huurling speelt die niets te verliezen heeft. De workouts zijn gebaseerd op militaire trainingen, die onder andere worden gebruikt door topfitte mariniers. Een brute huurling waarvoor iedereen bang is kan natuurlijk niet zonder afgetraind lijf en sixpack. Hemsworth zelf zegt hierover; ”Het karakter dat ik speel is ex-militair dus heb ik mijn training een beetje aangepast, samen met een paar superfitte mensen met een militaire achtergrond. De focus ligt hierbij op kracht, snelheid, mobiliteit en weinig tot geen rust om uithoudingsvermogen te bouwen.”

Chris Hemsworth workout

Onderstaande workout is niet het exacte schema wat Chris Hemsworth heeft gebruikt, het is er wel op gebaseerd. Dit omdat iedereen anders is. En wat voor de sterke acteur werkt hoeft niet perse voor jou te werken. Bovendien startte Hemsworth waarschijnlijk op een ander niveau dan jij. Neem onderstaande dan ook als basis en pas dit toe op je eigen lichaam.

Tips om dit schema te volgen:

 • Begin langzaam, en kies voor een goede warming up voordat je echt voluit gaat. Niemand zit te wachten op blessures.
 • Neem je rust als je daar behoefte aan hebt, uiteindelijk heb je niets aan overtraining. Dit zal je alleen maar tegenhouden om je droomlichaam te bereiken.
 • Je hoeft niet zo extreem fit als Chris Hemsworth te worden, en zeker niet binnen zo’n korte tijd. Tenzij je om welke reden dan ook extreem fit moet zijn is het verstandig om dit met mate aan te pakken. Iets minder trainen en iets minder afgetraind is waarschijnlijk ook al voldoende.
chris hemsworth workout MAN MAN
Foto via: Instagram Chris Hemsworth

Workout:

Houd ongeveer 30-60 seconden rust tussen de oefeningen. Op rustdagen kun je het beste kiezen voor een lichte vorm van cardio om actief te zijn en goed te herstellen. Wandelen of rustig fietsen is hiervoor perfect.

Dag 1: borst/rug/buikspieren

Dag 2: benen

Dag 3: buikspieren en armen

Dag 4: borst/schouders/rug

Dag 5: benen en buikspieren

De andere twee dagen in de week kun je sowieso rust pakken of lichte cardio trainingen uitvoeren. Ook kun je minder dagen trainen en de trainingen blijven rouleren zodat je alle spiergroepen net zo vaak aanpakt. Naast de krachtraining doet Chris Hemsworth vaak nog cardio. Hierbij kiest de acteur vaak voor een aantal rondes boksen op hoog tempo of HIIT training op de crosstrainer.

Dieet Chris Hemsworth

Een afgetraind lichaam bereik je niet met alleen een goed workout schema. Je voeding is hierbij minstens zo belangrijk. Je moet vooral letten op de caloriebalans, het verschil tussen het aantal calorieën dat je verbruikt en het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Het doel van de acteur was om spieren op te bouwen en daarbij een laag vetpercentage te behouden. Om dit te kunnen bereiken moet je net wat boven je calorieverbruik eten en wellicht na een tijdje iets minder om zo je vetpercentage helemaal in orde te krijgen. Hemsworth haalde deze calorieën vooral uit onderstaande lijst met voeding, verdeeld per eiwitten, koolhydraten en vetten.

chris hemsworth workout MAN MAN

Eiwitten:

 • Eieren
 • Kip
 • Vis
 • Bief
 • Eiwit poeder op basis van planten
 • Eiwit-shakes

Koolhydraten:

 • Brocolli
 • Bruine rijst
 • Zoete aardappel
 • Havermout

Vetten:

 • Avocado
 • Noten
 • Kokosboter

Chris Hemsworth is niet de enige fitte acteur, ook Tom Hardy is ongekend afgetraind.