Goedkope smartphones met de beste camera

Een smartphone met een 40MP camera is allang geen uitzondering meer, maar vaak mag je voor dergelijke toestellen een klein vermogen aftikken. Gelukkig kun je met een beetje puzzelen een heel eind komen zonder direct je spaartegoed aan te spreken. Om je alvast op weg te helpen, hebben we de drie meest interessante smartphones met de beste camera voor je geselecteerd.

Oppo A9 (2020) (vanaf €249,-)

Mocht je bij het horen van de naam OPPO niet direct denken aan een extreem goede smartphone, dan zullen we het je niet kwalijk nemen. OPPO is een van de opkomende merken uit Azië en heeft tot nu toe een zeer solide indruk achtergelaten. Zie het als dé concurrent voor gevestigde merken als Huawei en je weet voldoende. In thuisland China behoort het inmiddels tot de absolute top en dat is niet zonder reden. Net als de gemiddelde Nederlander, zijn ook de Chinezen dol op het maken van foto’s en dat gaat met de OPPO A9 extreem goed en eenvoudig. De A9 is een van de goedkope modellen van de fabrikant, maar dat betekent niet dat de kwaliteit minder is dan dat van de duurdere modellen zoals de OPPO Reno 2 X20 Zoom of de Reno 2Z.

budget smartphones met de beste camera

Aan de achterzijde van de A9 zien we naast de groothoeklens, ook de indrukwekkende hoofdcamera met 48MP. Ook al is het aantal megapixels niet zaligmakend, lekker is het wel. De eigen interface van OPPO kan even wennen zijn, maar ben je eenmaal mee bekend, dan wil je nooit meer iets anders.

Huawei P30 Lite (vanaf €294,-)

Huawei is inmiddels een gevestigde naam. Dat komt niet alleen door de ongelofelijk goede kwaliteit van de toestellen, maar uiteraard ook vanwege de mogelijke connectie met de Chinese overheid. Mocht je nog niet weten hoe je het precies uitspreekt, het is Hu-a-wei en het betekent zoiets als “China maakt het mogelijk”. Dat laatste klopt wel degelijk, de Huawei P30 Lite biedt namelijk bijna dezelfde kwaliteit als de grotere broers P30 en P30 Pro. Kortom, een lite versie met een bijna premium ervaring.

huawei smartphone goede camera

Het toestel, met een prijskaartje van 249 euro heeft drie camera lenzen waaronder een groothoeklens zodat geen enkel detail op je foto zal ontbreken. De grote accu zorgt ervoor dat je toch zeker een hele dag plezier kunt hebben van je toestel zonder dat je het ding moet opladen.

Samsung Galaxy A50 (vanaf €299,-)

Samsung heeft een naam hoog te houden als het gaat om topklasse smartphones. Dat betekent dat je niet direct geld opzij moet gaan leggen voor de Galaxy S10. Ook met een van de goedkopere toestellen kun je heel goed uit de voeten. De A50 is zo’n budget toestel van Samsung met bijzonder goede specificaties. Het geheel oogt als een echt premium toestel, maar de prijs is een stuk aangenamer.

samsung smartphone met goede camera

Net als concurrent Huawei heeft dit budgetmodel van Samsung drie lenzen waaronder een portret-, tele- en groothoeklens. Schakelen tussen de diverse modi is geen probleem en een mislukte foto is daardoor een zeldzaamheid. Een topper tussen de budget smartphones met de beste camera.