Complimenten geven is best lastig

Complimenten geven aan een dame blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Je denkt er goed aan te doen om haar eens te verrassen met een oprecht compliment. Hier denkt het andere geslacht toch nét iets anders over. Ze weet dat je het goed bedoelt, maar toch knaagt er iets van binnen bij d’r. Het is niet per se iets wat je persoonlijk op moet vatten, maar voordat je nog een keer de fout begaat zijn hier een aantal dingen die je echt niet moet zeggen tegen een vrouw.

Wat zie je er anders uit vandaag

Zoals eerder gezegd, je bedoelt het allemaal goed. Maar je woordkeuze is niet helemaal op z’n plek. Je probeert natuurlijk te zeggen dat er iets anders is aan haar verschijning en dat het in de smaak valt bij je maar dit komt zo niet over. Door het woord ‘anders’ te gebruiken komt het eerder over als iets negatiefs dan iets positief. Met een compliment als deze gaat ze zichzelf eerder afvragen of er iets is wat je niet mooi vindt aan haar.

Complimenten geven MAN MAN

‘Hee daar ben je weer’

Je probeert natuurlijk te zeggen wat leuk om je weer te zien. Of yes eindelijk zie ik je weer. Maar eigenlijk zeg je nu precies het tegenovergestelde. Met de ‘hee daar ben je weer’ lijkt het alsof je het als een straf ziet om haar weer te zien of dat je er totaal geen zin in hebt. En dat is absoluut niet wat je wilde overbrengen.

Ik kan zo lekker mezelf zijn bij je

Hartstikke fijn natuurlijk dat je je helemaal op je gemak voelt bij haar, maar dat betekent niet dat je geen moeite meer voor haar hoeft te doen. Het is ook in een relatie belangrijk dat je werkt aan je verschijning. Het moet niet zo zijn dat je denkt dat ‘de buit binnen is’. Blijf er verzorgd uitzien, gebruik dat ene geurtje dat ze zo lekker vindt en blijf haar aandacht geven.

Complimenten geven MAN MAN

Je doet me denken aan iemand anders

Alhoewel je hiermee probeert te zeggen dat ze iets positiefs heeft, komt het niet zo over. Ze zal al gauw gaan denken dat ze iets verkeerd heeft gezegd, dat ze een eigenschap bezit die je niet leuk vindt of nog erger… dat je haar vergelijkt met één van je exen. Dat is iets wat je echt niet wilt natuurlijk.

Hoe kan het eigenlijk dat je nog single bent?

Deze vraag moet je nooit, maar dan ook écht nooit, stellen aan een vrouw. Niet alleen komt het negatief over, ook kan het zo zijn dat ze het gevoel krijgt dat ze niet goed genoeg is voor een relatie. Eigenlijk wil je in je handjes klappen dat ze nog single is en jij dus een kans maakt. Maar het lijkt nu alsof je zegt dat ze wel leuk lijkt, maar dat er toch iets niet klopt en dat de reden is waarom ze single is.

Wat buiten de ‘slechte’ complimenten ook een enorme afknapper kan zijn, zijn slechte openingszinnen. Gelukkig zijn wij de beroerdste niet en hebben we een aantal tips voor je hoe je openingszinnen wél moet gebruiken.