Gebruik je omgeving

In veel gevallen is een openingszin het meest succesvol wanneer deze niet al te afgezaagd is. De beste manier om niet te afgezaagd over te komen is om gebruik te maken van je omgeving – geen Google ‘beste openingszinnen voor in de kroeg’ dus. Weet dat je door op haar af te stappen jezelf al genoeg onderscheid van vele anderen en houdt het dus simpel. Maak een opmerking over de situatie waar jullie allebei inzitten en waar jullie je allebei aan kunnen relateren. Denk aan de host van het huisfeest waar jullie zijn, of een gekke gebeurtenis die net plaatsvond.

Openingszinnen MAN MAN

Stel een vraag

#1 prioriteit van een openingszin is het gesprek aan de gang krijgen. Een compliment op haar outfit of uiterlijk zal zeker haar aandacht trekken, maar kan vervolgens zorgen voor een doodse stilte – die jij dan uit paniek opvult met  ‘dus.. kom jij hier vaker – en dat zal vaker onsuccesvol dan succesvol aflopen. Wanneer jij echter begint met een open vraag zijn jullie gelijk in gesprek. Stel een niet al te oppervlakkige vraag en vraag hier vervolgens op door.  Voilà je bent in gesprek en kan nu verder werken naar haar telefoonnummer of het aanbod een drankje te kopen.

Zorg voor de juiste uitstraling

Zelfs ’s werelds beste openingszin zal, gepaard met een slechte uitstraling, nooit werken. Bedenk dat je op iemand afstapt die jou niet kent. Je maakt dus een eerste indruk. Geloof het of niet, maar de openingszin op zich is niet het enigste waar zij op let. Je toon, je houding, je lach en uiteindelijk zelfverzekerdheid hebben allemaal invloed op haar keuze om wel of niet open te staan voor jouw versierpoging. Zorg ook voor vertrouwen in jezelf. Geen ‘een mooie meid zoals jij zou zeker niet willen praten met een man zoals ik’ dus. Heb vertrouwen in je eigen kwaliteiten en in wat je te bieden hebt, dan heeft zij dit (misschien) ook.

Jij weet wat je wilt, maar zij (meestal) ook

Uitzondering daargelaten weet zij precies wat je komt doen wanneer jij je beste one-liner gooit. Wees eerlijk wanneer je geconfronteerd wordt en gebruik het (met genoeg zelfverzekerdheid) zelfs in je voordeel. Verdraai ook niet je intenties wanneer je afgewezen wordt. Neem je verlies en probeer het de volgende keer gewoon weer.

Openingszinnen MAN MAN

Wees niet te opdringerig

‘Less is more’… Het zal je verrassen hoe succesvol het kan zijn als je een dame ruimte biedt. Wees subtiel door op haar af te stappen en uit te nodigen voor een (veel te duur) drankje aan de bar mocht ze hier zin in hebben of krijgen. Hoe dan ook, jij zal er staan. Wanneer je de bal bij haar neer legt zal ze in veel gevallen happen en kijken wat je te bieden hebt. Het toont veel zelfverzekerdheid door op haar af te stappen, wat te zeggen en vervolgens weer weg te lopen afwachtend op haar reactie.

Essentieel is in ieder geval de eerste indruk. Of dit nu verbaal of non-verbaal is, dit zien vrouwen als eerste bij een man.