Een stevige handdruk

Dit is oorspronkelijk de eerste manier van fysiek contact wanneer je iemand voor het eerst ziet of spreekt, de handdruk. Het moment dat jij je voorstelt is het jouw moment om te shinen. Dit is hét moment om een goede eerste indruk achter te laten en om te showen dat jij aantrekkelijk bent. Vrouwen houden niet van een soft handje. Pas echter wel op dat je niet overdrijft en het uiterste uitvoert door haar hand fijn te knijpen. Geef een vriendelijk stevige handdruk wanneer je je voorstelt.

Schoenen maken de man

Oke, het klinkt wel oppervlakkig en cliché. En misschien is het dat ook wel. Maar vrouwen kijken wel degelijk naar wat jij daarbeneden hebt. En dan praten we niet over ‘je zaakje’, maar in dit geval over je schoenen. Het hangt echter wel van de situatie af. In een overvolle kroeg om een uur of 04.00, dan is ze heus niet geneigd om naar je schoenen te kijken. Maar wanneer je haar leert kennen op een ander tijdstip en een in een andere staat, dan zal ze zeker een blik werpen op je schoeisel.

Tip van de redactie: leren sneakers doen het altijd – maar dan ook écht altijd – goed. Wanneer je een paar basic sneakers aan je voeten hebt die kwaliteit uitstralen, dan sta je al 1-0 voor. Wij selecteerden hieronder een aantal sneakers in verschillende kleuren:

sneaker heren eerste indruk vrouwen

Navy

Sneaker €229 Shop nu
suede groene sneaker heren mannen vrouwen vinden dat mooi

Olijfgroen

Sneaker €99 Shop nu

Dance skills voor een indruk

Je houding en lichaamstaal is bepalend voor die eerste indruk. Zo ook wanneer jij je in een kroeg of club bevindt. Hier hebben we het dus over je dance skills. Als jij niet beschikt over de moves van een man als Justin Timberlake, hebben we één simpele tip: play it cool. Je zal nooit de plank misslaan als je simpelweg op de maat beweegt en het safe speelt. Echter kan het zo zijn dat jij de enige bent in je vriendengroep die fatsoenlijk beweegt. Aan de ene kant zien jouw moves er dan beter uit, maar aan de andere kant zal een vrouw ook kunnen afknappen op het feit dat jij onhandige vrienden hebt. Dus heb jij die ene maat in je vriendengroep die beweegt alsof ie zich op glad ijs bevindt? Zie hier hoe je als een man danst zonder er als een kluns uit te zien.

Je ogen maken je aantrekkelijk

Oogcontact is één van de belangrijkste factoren om interesse te kweken bij het andere geslacht. Durf een vrouw recht in de ogen te kijken wanneer je met haar praat, dit vindt ze enorm aantrekkelijk. Doe het wel op een dusdanig subtiele manier dat je haar niet afschrikt en als een engerd overkomt. Laat je tijdens jullie gesprek ook niet teveel afleiden door andere vrouwen die voorbij lopen. Probeer je te focussen op de leuke dame voor je.

Manieren als een gentleman

Be a gentleman. Zo simpel is het. Hiermee doelen we niet per se op clichés als het aanschuiven van haar stoel, maar de – in onze ogen – normale punten. De kleine dingen als met de mond dicht eten en haar vriendinnen groeten kunnen echt het verschil maken. Je hoeft niet te overdrijven en per se alle rekeningen willen te betalen, maar vind een mooie balans hierin.

Onderzoek wijst uit: de 20 belangrijkste kenmerken voor een gentleman

Armen om haar vast te houden

Naast het feit dat ze van een mannelijke handdruk houdt, ziet ze ook de bovenarmen als een teken van mannelijkheid. Zoals wij mannen het kunnen waarderen dat vrouwen iets aan hun lichaam doen, geldt het ook andersom. Een fitte en gezonde uitstraling zal een positieve bijdrage leveren aan hoe aantrekkelijk jij bent.

Je gedrag wanneer zij met een ander is

Dit is het laatste en tevens het meest ingewikkelde punt. Het zal hoe dan ook gebeuren dat zij met een ander jongen gaat praten in jouw bijzijn. Enerzijds is het niet de bedoeling dat je helemaal niks doet, want dan zal ze denken dat jij niet geïnteresseerd bent in haar. Anderzijds moet je ook weer niet het jaloerse jochie gaan uithangen. Probeer zelfverzekerd en vriendelijk over te komen en geef haar wel de ruimte. Keep it cool. 

Heb jij dan eindelijk je oogje laten vallen op die enorm leuke dame? Deze versiertips van bartenders zullen je zeker helpen.