Versiertips van échte kenners

Jullie blikken kruisen elkaar. De vonk slaat over. Je hart draait overuren. Ze lachte ook nog eens. Nu is de tijd daar om te shinen. Je besluit nog een drankje te bestellen en waant je tot de bar, waar zij ineens naast je staat. This is your moment. Iemand versieren aan de bar is één van de meest voorkomende en traditionele plekken. Toch is dit ook de nummer één plek om het tot een groot fiasco te laten lopen. De volgende tips zijn afkomstig van bartenders uit Amerika. Ja, en we weten allemaal dat barmannen iets magisch hebben. Zodra zij aan de andere kant van tap staan, daalt er een deken van zelfvertrouwen, sexappeal en alleskunnen over hen heen, waar vrouwen van wegsmelten. Zij hebben mannen zien slagen, maar nog harder zien falen. Lees en leer.
man man bartender versiertips

1. Weg met die standaard openingszinnen

Is ‘wil je iets te drinken?’ jouw openingszin? Schrap ‘m. Ook zal ze geen interesse gaan tonen wanneer je er een slechte one-liner ingooit. Kom met iets origineels en voer daadwerkelijk een gesprek.

2. Wees niet grof

Deze lijkt voor de hand liggend, maar is het niet. Veel mannen hebben niet door dat ze een grove opmerking maken. Vrouwen hebben soms nou eenmaal andere humor. Wat jij niet eens grof vindt, kan zij afstotend vinden.
versiertips man man bartenders

3. Laat de bartender het werk voor je doen

Wanneer een vrouw ziet dat je goed met de barman overweg kan stelt zij zich ook sneller open op. Kruip daarom niet voor en zie het als normaal dat je de barman bedankt wanneer hij je drankje serveert. Soms wil de barman wel fungeren als wingman. Zorg wel dat hij je target niet inpalmt.

4. Focus je niet te veel op het versieren

Je bent toch met je maten op stap om een leuke tijd te hebben? Dat al het vrouwelijk schoon in op de dansvloer daar aan bij draagt is goed, maar leg er niet de focus op. Wanneer jij een leuke tijd hebt zullen de vrouwen vanzelf naar jou toe stappen. Zij willen namelijk ook een leuke tijd hebben.

man man versiertips bartenders

5. Let goed op wat zij bestelt.

Je bent al enige tijd met die mooie brunette aan het praten. Zij is onderhand ook wel weer dorstig, dankzij al die veel te interessante gesprekken die je hebt gevoerd. Nu hoef jij haar niet te vragen wat ze wil drinken want je hebt goed opgelet. Oja, wanneer ze alleen aan de bar whiskey zit te drinken: bespaar jezelf de moeite. Ze zit niet op jou te wachten.

6. Bestel zelf iets interessants

Nee, kom nu niet met je roze-kleurige cosmopolitan die gegarneerd is met een aardbei. Ga dan gewoon naar huis. Een drankje waar zij niet direct aan kan zien wat het is en wat ook nog iets van masculiniteit uitstraalt, kan een interessant gespreksonderwerp zijn.

man man versiertips bartender

7. Haal haar niet weg bij de groep

Praat niet enkel met haar. Stel je sociaal op en heb een leuke tijd met de groep waar zij mee is. Laat haar merken dat je interesse hebt in haar. Toon dus niet te veel interesse in die andere knappe vriendin die erbij staat. Zij zal, samen met jou, afstand van de groep nemen wanneer de tijd rijp is.

8. Wees beleefd

Niet enkel naar haar, maar ook naar de barman en de mensen om je heen. Wie je verteld heeft dat vrouwen vallen op mannen die zich asociaal gedragen is een idioot.

versiertips bartender man man 4

9. Laat vrouwen lachen

Ja vriend, daar ze er toch vandoor met een andere guy. Het verschil tussen jou en hem? Hij maakte haar aan het lachen. Je kan nog steeds twee keer per dag naar de gym gaan, iedere week een zonnebankie pakken en altijd zorgen dat je haartjes strak zitten; als je een meisje niet aan het lachen krijgt, heb je bij voorbaat al verloren.

10. Boven alles: wees een gentleman

Gedraag je als een gentlemen. En met een gentlemen bedoelen we eigenlijk dat je gewoon normaal moet doen. Wees niet alleen aardig tegen de vrouw waarmee je om vijf uur ’s nachts nog “thee wilt drinken”, maar ook tegen anderen: de portier, vervelend dansende mensen en runners die zich een weg banen door de menigte terwijl ze 800 glazen opgestapeld richting de bar proberen te krijgen.

With her husband, "Revolutionary Road" director Sam Mendes, right, Kate Winslet poses with awards for best actress drama for “Revolutionary Road” and supporting actress for “The Reader” backstage at the 66th Annual Golden Globe Awards on Sunday, Jan. 11, 2009, in Beverly Hills, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)