1. Ambitieus

Deze vrouw weet wat ze wil in het leven, of dat nou carreerwise is of op een andere manier. Ze heeft een doel en gaat ervoor. Van het helpen van anderen tot aan het beginnen van een eigen restaurant. Door deze vastberadenheid weet je dat ze in jullie relatie niet afhankelijk zal zijn van jou. Ze wil haar eigen leven leven, haar eigen boontjes doppen, maar wel met jou aan haar zijde. En dat is echte liefde. Kortom, ze is relatiemateriaal.

2. Zelfverzekerd (maar niet arrogant)

Iedere vrouw heeft wel iets waar ze onzeker over is, maar over het algemeen staat zij toch sterk in haar schoenen. Ze weet waar ze goed in is en laat niemand haar daarover van haar stuk brengen. Toch weet ze ook haar zwakkere punten te noemen (oftewel: ze vindt zichzelf niet perfect). Ze werkt aan haar tekortkomingen en zal ook opbouwende kritiek goed oppakken. Als het om jou gaat, staat ze open om over je te leren en compromissen te sluiten.

3. Staat open voor liefde

Onbereikbaar, bindingsangst en ‘zich beter voordoen dan ze is’ staan allemaal niet in haar woordenboek. Zij is gewoon zichzelf en is klaar om het avontuur van een relatie aan te gaan. Hieronder valt dus ook: is over haar ex heen en koestert geen wrok. Ook geeft ze je een eerlijke kans, en gaat er niet van uit dat je dezelfde fouten zal maken als haar ex.

relatie open

4. Vriendelijkheid

Naast haar mooie verschijning en intelligentie is ze ook nog eens aardig en lief. Tegen jou, tegen haar omgeving, tegen vreemden en tegen dieren en planten. Ze respecteert de mening van anderen, ook al is ze het er zelf niet mee eens en blijft rustig, zelfs als de ander dat niet lukt. Ook is ze behulpzaam en zorgzaam: als jij een keer ziek bent, kan je op haar rekenen. Zeker relatiemateriaal.

5. Emotioneel volwassen

Ruziemaken gaat niet op een valse of slinkse manier. Er is geen manipulatie in het spel en ze zal nooit dreigen met ‘ik ga het uitmaken’. Elk koppel heeft wel eens ruzie, maar de manier waarop het wordt opgelost zal tonen hoe jullie relatie in elkaar zit. Ook als er een moeilijk gesprek zal moeten worden gevoerd, zal ze toch de volwassen stap zetten om het gesprek aan te knopen, hoe makkelijk het ook zou zijn om het niet te doen. Ze is emotioneel gezien slim en volwassen en zal je niet benadelen mochten jullie eens botsen.

Zijn jullie al een stapje verder en denken jullie aan de volgende stap in jullie relatie? Bekijk dan wat de beste leeftijd om te trouwen is.