Is mijn vriendin de ware voor een lange relatie?

Heeft ze deze tien eigenschappen? Begin dan het aanzoek maar alvast te plannen en ga voor die lange relatie samen.

 

1. Ze respecteert het woord ‘nee’

Ze dramt niet door als ze iets van je wil, maar respecteert de keuze die je maakt en weet ook dat ‘nee’ ook echt ‘nee’ betekent. Nog beter: ze stelt je gerust met de woorden ‘het hoeft niet als je het niet wilt’ wanneer je ergens over twijfelt en ze laat je niet expres schuldig voelen als je besluit niet akkoord te gaan.

2. Geen vals spel

Hoe boos jullie ook zijn op elkaar, er is geen sprake van vals spel. Dat betekent: geen vernederend taalgebruik, geen achter-je-rug-om geroddel terwijl ze poeslief doet tegen je gezicht en geen complimenten die eigenlijk niet als complimenten zijn bedoeld. In plaats daarvan steunt ze je en zal ze je verdedigen als er iets negatiefs over je wordt gezegd, al helemaal als jij niet ter plaatse bent. Ook worden ruzies opgelost door middel van eerlijke communicatie en als de spanning te hoog op loopt zal ze vragen om even alleen te zijn om na te denken.

3. Ze weet dat ze moeilijke en eerlijke gesprekken moet voeren

Soms is er iets aan de hand, dat je eigenlijk niet tegen je partner wilt zeggen. Je kunt er voor kiezen om er kinderachtig mee om te gaan, het te laten sloffen en het dan ineens tot een grote ruzie zal laten komen, maar zij kiest daar niet voor. Ze weet dat open communicatie en eerlijkheid enorm belangrijk zijn in jullie relatie en kiest er daarom dus voor om het gesprek aan te gaan, hoe moeilijk en oncomfortabel dit ook voor haar mag zijn. Dit toont emotionele volwassenheid, iets wat in een lange relatie essentieel is.

lange relatie

4. Interesse in de details

Ze wil zo veel mogelijk over je te weten komen en onthouden. Ze toont daadwerkelijk interesse in jou en je hobby’s en ze onthoudt zelfs de kleinste details, omdat ze weet dat het belangrijk voor je is. Heb je haar twee maanden geleden verteld dat jij de rode M&M’s het lekkerst vindt en merk je dat ze die sindsdien altijd voor jou bewaart? She’s a keeper. 

5. Kleinigheidjes

De kwaliteit van een relatie is natuurlijk niet te meten aan het aantal cadeaus dat je van je liefje krijgt, maar als ze zo nu en dan een kleinigheidje voor je meeneemt – al is het maar je favoriete snack van de winkel – toont het wel dat ze aan je denkt en om je geeft. Ook het geven van een waardevol compliment kan een voorbeeld zijn van een kleinigheidje. Het doet je beter voelen over jezelf en als jij je goed voelt, dan zij ook.

6. Aardig zijn tegen obers

Het lijkt misschien vergezocht, maar je kunt veel aan een persoon aflezen aan de manier waarop ze omgaan met mensen die ze niet kennen. Is de dame die je date onaardig of ongeduldig als ze praat tegen obers, ouderen, kassières of andere mensen buiten haar directe kring? Dat zegt een hoop over haar. Als ze, daarentegen, geduldig reageert, zich behulpzaam opstelt en “dankjewel” zegt, weet je dat ze zichzelf niet boven anderen plaatst en dankbaar is.

7. Ze moedigt je aan, maar pusht je niet te veranderen

Soms hebben we dat zetje nodig van een geliefde die ons steunt om het avontuur aan te gaan, maar te veel pushen werkt vaak averechts. In een lange relatie is het belangrijk dat jullie elkaar aan weten te moedigen, zonder dat je elkaar probeert te veranderen. In ditzelfde straatje: als er gewerkt moet worden aan de relatie neemt ze dit serieus en probeert ze zichzelf te verbeteren. Als zij op haar beurt vindt dat jij ergens aan moet werken, zal ze niet boos worden, maar dit op een kalme en bemoedigende manier vertellen, in plaats van het stilhouden en er later ruzie over maken.

gezonde relatie ware liefde

8. Respecteren van ‘alone time’

Je kunt nou eenmaal niet alles samendoen en hebt soms ook tijd voor jezelf nodig. Gelukkig zal een geschikte partner voor een lange relatie dit snappen en respecteren. Ze vindt het ook oké als je een keer wat met vrienden gaat doen en is niet afhankelijk van jou om haar leven te kunnen leiden. Jullie zijn gelukkig als jullie samen zijn, maar kunnen ook prima apart. Dat is een gezonde balans binnen de relatie.

9. Ze probeert het beste uit zichzelf te halen

Ze streeft ernaar een beter persoon te worden en vindt persoonlijke groei enorm belangrijk. Wanneer het even niet zo goed gaat, zal ze dat aangeven en je de kans geven om haar te helpen. Dit is een goede manier om met emoties te dealen. De ongezonde variant hiervan is het opkroppen en daar langzaam de relatie aan kapot laten gaan. De manier waarop ze met deze situaties omgaat, zal je vertellen of ze geschikt is om een lange relatie mee aan te gaan.

10. Neemt het leven (en zichzelf) niet al te serieus

Het is belangrijk dat je af en toe om het leven en jezelf kunt lachen, anders is het leven ook maar saai. Elkaars humor kunnen begrijpen en met elkaar kunnen lachen is daarom heel belangrijk in een relatie. Een goede partner weet, daarentegen, ook waar ze wel en niet grappen over kan maken en zal je nooit pijn proberen te doen door middel van humor.

Hopelijk ben je er achter gekomen dat je wel eens ware liefde gevonden zou kunnen hebben. Zo niet? Geen zorgen. Check hier hoe je in 6 stappen je relatie kunt verbeteren.